U bent hier

Gedeeltelijke ontruiming begraafplaats O.-L.-V.-Olen Pastoriestraat

Olen
26.10.2021 - 22.57u
Door: Herman Gezelle
Het aantal beschikbare vrije plaatsen op het kerkhof van O.-L.-V.-Olen aan de Pastoriestraat raakt stilaan uitgeput en er zijn geen uitbreidingsmogelijkheden meer.
Daarom heeft het lokaal bestuur Olen beslist om een gedeelte van de niet-geconcedeerde graven te ontruimen. De werken starten ten vroegste eind 2022.

Over welke graven gaat het?

Aan de begraafplaats in O.-L.-V.-Olen vind je een bord met daarop de namen van de overledenen wiens graven ontruimd zullen worden. Het gaat over overledenen uit de periode 1981-1986. Wil je als nabestaande liever zelf het graf van je familielid verwijderen? Dat kan.

Zelf de begraafplaats van een overledene ontruimen?

Wanneer je als nabestaande de rustplaats van een naaste zelf wil ontruimen, meld je dit vooraf aan Technische Dienstverlening. Je geeft de naam van de overledene door, alsook de geplande datum van ontruiming. Je hebt voor de melding en ontruiming vanaf 30 november 2021 één jaar de tijd. 

Vanaf 30 november 2022 worden de niet-ontruimde graven eigendom van het lokaal bestuur. Het lokaal bestuur verwijdert vanaf dan zelf de graven.

Voor bijkomende inlichtingen :  Karel Nijs, diensthoofd Technische Dienstverlening via karel.nijs@olen.be of telefonisch tijdens de kantooruren op  014 23 35 72. 

Foto : Ieder graf dat in 2022 gaat ontruimd worden, kreeg een mededeling op een paaltje met bordje voor de zerk / NNieuws/ Guy Verellen.

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto