Op vrijdag 20 maart is er een zonsverduistering die in België slechts als een gedeeltelijke eclips zichtbaar is.    De Amateur Sterrenkundigen Van Herentals, ASH Polaris, stellen die voormiddag op de Herentalse Grote Markt nabij de Lakenhal hun kijkers ter beschikking om bij helder weer op een veilige manier naar de verduisterde zon te kijken.

In de Lakenhal worden er presentaties gegeven en filmpjes getoond over zonsverduisteringen. Ze projecteren ook de verduistering zelf, al is dat afhankelijk van het internet-aanbod aan live-beelden en de weersomstandigheden op die plaatsen. Dus zelfs als het in Herentals bewolkt is, kan het zijn dat we binnen toch iets van de verduistering kunnen laten zien.

Het eerste hapje uit de zon is om 9u27. Het maximum van de verduistering (83%) is om 10u35 en de zon is weer helemaal te zien om 11u46. Onze kijkers staan vanaf een 9 uur opgesteld in de omgeving van het Boerenkrijgmonument.

Op woensdag 18 maart organiseren ze om 20 uur in het bovenzaaltje van café de Max (Nieuwstraat, Herentals) een infoavond over de zonsverduistering, met meer uitleg over wat
zonsverduisteringen zijn, waarom ze in België maar gedeeltelijk is, hoe men veilig kan kijken en wat er tijdens de eclips zoal te zien zal zijn.

Twitter: @ashpolaris

KIJK NOOIT ZONDER DE JUISTE BESCHERMING NAAR DE ZON,UW OGEN KUNNEN ONHERSTELBAAR BESCHADIGD WORDEN.