De stedelijke dienst gelijke kansen Geel  zoekt een naam voor een ontmoetingsruimte in de gloednieuwe Welzijnscampus op de site achter de dienst gelijke kansen aan de Diestseweg 146 in Geel.

Heb jij een leuk idee voor een naam voor de nieuwe ontmoetingsruimte van dienst gelijke kansen?

Stuur je suggestie voor 15 april naar gelijkekansen@geel.be of vul het formulier in dat je vindt bij dienst gelijke kansen en buurtcentrum den alleman. De winnaar krijgt een Geelse cadeaubon van 50 euro. Onder de deelnemers worden 15 cinematickets verloot.

De Welzijnscampus in Geel, een gezamenlijk bouwproject van Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) De Kempen en stad Geel, is volop in aanbouw op de site achter de dienst gelijke kansen aan de Diestseweg, waar vroeger Den Echo gevestigd was.

De hoofdingang van de site komt langs de kant van de nieuwe woonwijk Wijdbosch. Stad Geel beschikt over een aantal ruimtes in deze nieuwbouw. Zo komt er een grote ontmoetingsruimte voor de dienst gelijke kansen en ook enkele studio's voor noodopvang. De Welzijnscampus zal in juni 2022 in gebruik worden genomen.

Drie functies

De nieuwe ontmoetingsruimte van dienst gelijke kansen heeft drie functies: onthaal, inloop en activiteiten.

De onthaalfunctie die momenteel nog in het gebouw van gelijke kansen aan Diestseweg 146 gevestigd is, zal verhuizen naar de ontmoetingsruimte in de Welzijnscampus.

Medewerkers van dienst gelijke kansen helpen je er graag verder met afspraken maken bij diensten, brieven lezen, administratie regelen ... Je kunt er ook terecht met allerlei vragen en ze verwijzen je door naar de juiste diensten. In het gebouw aan de Diestseweg blijven alle backofficetaken gebeuren.

De ontmoetingsruimte in de Welzijnscampus wordt een plek waar iedereen mag binnenwandelen.

Tijdens de inloopmomenten kun je er terecht voor een koffie, om de krant te lezen, gebruik te maken van de wasbar (douchen, kledij wassen) ... Je kunt er ook andere mensen ontmoeten voor een gezellige babbel. Ook als je nood hebt aan een luisterend oor staat er iemand voor jou klaar. Iedereen kan en mag zich er thuis voelen.

Dienst gelijke kansen, partnerorganisaties of verenigingen kunnen in dit nieuwe lokaal activiteiten organiseren, zoals vormingen, info- of ontmoetingsmomenten, hulpsessies ...

Iedereen welkom

Dienst gelijke kansen wil met deze nieuwe ontmoetingsruimte een laagdrempelige, toegankelijke plek creëren waar iedereen zich welkom voelt, met specifieke aandacht voor mensen in kwetsbaarheid.

Ze willen mensen prikkelen om nieuwe dingen, mensen ... te leren kennen en hen uitdagen om te participeren aan de maatschappij.

Het grote ontmoetingslokaal kan opgedeeld worden in verschillende ruimtes en bevindt zich op het gelijkvloers van de Welzijnscampus.