Op maandag 17 mei wapperen in Mol de regenboogvlaggen, zullen de medewerkers van de balies je in regenboogkleuren ontvangen, voorziet de bib een boekenstand rond holebi's en genderneutraliteit en schenken de Molse scholen aandacht aan het thema. 17 mei is immers de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT).

"Wereldwijd roepen we die dag op om verdraagzaamheid en respect te tonen tegenover lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders. Onze inwoners roepen we op om paarse doeken of regenboogvlaggen aan hun huis te hangen. Of om zich die dag in deze kleuren te kleden. Doe je mee?

Vanuit het gemeentebestuur geven we onze inwoners het goede voorbeeld om de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT) in de week op 17 mei in de kijker te zetten.

Door regenboogvlaggen uit te hangen en eigen medewerkers te stimuleren in regenboogkleuren of paarse kledij naar het werk te komen. We hopen dat het onze inwoners inspireert om hetzelfde te doen. (Taggen kan met #paarstoday.)"

Genderneutrale boeken en spel rond diversiteit

Een superheld hoeft geen man te zijn en sommige kinderen hebben twee mama's of papa's. Verpleegkundigen kunnen mannen zijn en bij de brandweer werken ook vrouwen.

De bibliotheek zet in de week van 17 mei genderneutrale boeken en boeken rond diversiteit in de kijker. Je kan er ook terecht om de spelpakketten 'Het huis van Lou' en 'Lou op weg naar school' te lenen in de speel-o-theek.

Lessenpakket voor onze scholen

Onze kleuter- en lagere scholen krijgen een lessenbundel toegestuurd om te werken rond diversiteit. Scholen kunnen een paarse klasfoto sturen en hiermee leuke boeken winnen rond het thema.

De secundaire school Campus Het Spoor, KSOM Campus Sint-Lutgardis en GO het Spoor nemen ook deel aan de campagne PAARS. Zo willen ze het thema beter bespreekbaar maken.

Dat is nodig, want nog altijd krijgen holebi's en transgenders te maken met discriminatie omwille van hun seksuele geaardheid of genderidentiteit. Ze vinden moeilijker een baan, worden uitgesloten of gepest. Als gevolg daarvan kampen ze zelfs vaker met depressies of zelfs zelfmoordgedachten.