U bent hier

Geel, Aalst, Gent en Antwerpen krijgen geld voor klimaat en leefbaarheid

Geel | Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen
13.12.2019 - 15.21u
Door: Mark Jaspers

De Vlaamse regering trekt 1,2 miljoen euro projectsubsidies uit voor stadsvernieuwingsprojecten rond klimaat en leefbaarheid in Aalst, Geel, Gent en Antwerpen.

Dat heeft de regering beslist op voorstel van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers.

Tien steden dienden dit voorjaar een aanvraag in voor een stadsvernieuwingssubsidie. Ze moesten met kleinschalige projecten komen die de leefbaarheid van de stad verhogen. De initiatieven moesten experimenteel en innovatief zijn. De oproep werd gewonnen door Aalst, Geel, Gent en Antwerpen.

Geel krijgt met 500.000 euro de grootste subsidie, voor een project met mobipunten aan de rand van de stad. Bezoekers kunnen daar overstappen op een deelfiets en via veilige fietsstraten de kern van de stad inrijden.

Antwerpen krijgt 324.000 euro, eveneens voor mobiliteitsknooppunten waar reizigers kunnen wisselen van vervoersmiddel. Aalst ontvangt 280.000 euro om deelgemeente Erembodegem om te vormen tot fietsdorp. Met de subsidie wordt een netwerk van fietsverbindingen aangelegd.

Gent, ten slotte, krijgt 96.000 euro voor minstens veertig afgesloten fietsparkeerplaatsen in twee stallingen. Het experimentele karakter zit in de aanwezigheid van een mobiele fietshersteldienst. (Belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto