De Geelse gemeenteraad stemde gisteren voor de uitbreiding van de zone 30 in het stadscentrum. De maatregel kadert in de recente wijziging van het circulatieplan in het centrum.  Met de uitbreiding wil het stadsbestuur ook in de oostzijde van de Stationsstraat zone 30 invoeren. De bestaande zone 30 bevond zich, behalve in de schoolomgevingen, vooral in het westelijk gedeelte van de stad.

In de nieuwe zone 30 worden ook een gedeelte van Kwakkelberg en Stationsstraat opgenomen, evenals Fabriekstraat, Heidebloemstraat, Rozendaal, Pallo, Schoolsteeg, Dr. Verwaeststraat, Kannunikenblok, Antwerpsedries (tussen Rozendaal en Kannunikenblok), Gansakker (tussen Rozendaal en Amandus Devosstraat), Amandus Devosstraat, Molenstraat, De Billemontstraat (tussen Nieuwstraat en P. Van Neylenstraat en Kollegestraat opgenomen.

Ter hoogte van het ziekenhuis wordt in J.B. Stessensstraat, Dornik en Verbueckenstraat zone 30 ingevoerd. In het westelijk gedeelte wordt de zone 30 in Lebonstraat uitgebreid tot het kruispunt met de Kabienstraat. Ook in die straat wordt zone 30 ingevoerd.