Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Geel eert haar wereldkampioenen Tinne Gilis en Centrumharmonie Geel

Geel

Afgelopen zomer behaalden Gelenaar Tinne Gilis en Centrumharmonie Geel een wereldtitel in hun sport- en cultuurdiscipline.  Burgemeester Vera Celis ontving de wereldkampioenen in het stadhuis voor een officieel huldigingsmoment. In totaal waren er een 90-tal personen aanwezig. Met hun fantastische prestaties zetten de Centrumharmonie en Tinne Geel internationaal op de kaart.

Geen enkele set verloren op de Wereldspelen

Op 17 juli veroverde Geelse squashspeelster Tinne Gilis goud op de Wereldspelen in het Amerikaanse Birmingham. De finale won ze vlot met 3-0. In het hele tornooi verloor ze geen enkele set. De Wereldspelen zijn een internationaal sportevenement voor sporten en sportonderdelen die niet binnen de Olympische Spelen vallen.

Tinne kon helaas niet aanwezig zijn op de huldiging. Zij zit momenteel in het buitenland voor een squashtornooi. Goedele Lepez, de moeder van Tinne, kwam in haar plaats om de lofbetuigingen en geschenken voor haar dochter in ontvangst te nemen. “Als moeder ben ik natuurlijk uitermate trots op deze prestatie van Tinne”, zei Goedele. “Er lag heel wat druk op haar schouders. Ze speelde ook “best of three” in plaats van “best of five”, wat het voor haar niet makkelijker maakte, maar ze is er goed mee omgegaan. Ik vind het fijn dat deze wereldtitel toch wel wat aandacht kreeg in de pers. Aandacht die Tinne, en ook haar zus Nele, zeker verdienen, als ik zie hoe hard ze voor hun prestaties werken en hoe gedisciplineerd ze zijn wat betreft hun trainingen, voeding, rust …”

Meteen wereldkampioen bij de eerste deelname

Centrumharmonie Geel nam op 31 juli voor de allereerste keer deel aan het Wereld Muziek Concours in het Nederlandse Kerkrade.

Het WMC is een blaasmuziekfestival met als basis de wedstrijden voor harmonie- en fanfareorkesten, percussie-ensembles, brassbands, mars- en showbands en dirigenten. De harmonie behaalde een score van maar liefst 96% en mocht zich de wereldkampioen in de Tweede Divisie Harmonieorkesten noemen.

Het was toch wel een kleine verrassing om de wereldtitel te winnen. Het opzet was vooral een goed resultaat behalen, ongeacht de rangschikking. Een plaats binnen de top vijf zou al heel mooi zijn”, vertelt Greta Raeymaekers, voorzitter van Centrumharmonie Geel. “We zijn dan ook zeer trots op deze wereldtitel. Bij de bekendmaking van de resultaten in de Rodahal in Kerkrade reageerden de afgereisde delegatie en alle muzikanten en bestuursleden thuis, die de bekendmaking live konden volgen via een livestream, heel euforisch.

De overwinning op het Wereld Muziek Concours is voor het orkest en voor de hele vereniging een mooie opsteker en het bewijs dat er goed gewerkt wordt. We hopen dat we met deze wereldtitel nog extra muzikanten kunnen aantrekken. Eén van de doelen van Centrumharmonie Geel is de muzikale ambassadeur te zijn van stad Geel. We zijn het stadsbestuur dan ook enorm dankbaar voor hun steun en aanmoedigingen.”

Geel

Geel

Geel

Deel dit artikel