U bent hier

Geel FM en Reggae Geel : Tropisch sfeertje in centrum Geel met Rootical Edition

Geel
16.07.2020 - 17.28u
Door: Lex Verellen

Dit jaar komt er een coronaproof versie van Reggae Geel. Laagdrempelig, kleinschalig, lokaal en vooral een warm evenement. Die wordt al op vrijdag 31 juli om 18u afgetrapt op onze radiozender met een marathon van 24u namelijk 'Reggae Geel FM'.

Bong Productions uit Geel trapt de radiomarathon af en de Shoulshakers sluiten de radiomarathon op zaterdag af tegen 18u00. Tijdens deze 24 uren hoor je persoonlijke verhalen en anekdotes van ondermeer BV's en Gelenaars.

Een stukje geschiedenis van Reggae Geel en vooral veel muziek gaande van Ska, Dub, Roots tot dancehall en weer terug. De programma's worden aan elkaar geregen door Gladdy Wax, Solution Sound, Sugar Charlie en de in Geel wereldberoemde DJ's Big Tone en Groovy Ghoulie, bekend van het Geel FM radioprogramma Roots Dynamite.

Enkele van de bevriende fetivals van Reggae Geel doen ook hun duit in het radiozakje.

Vanaf vrijdag biedt cultuurcafé De Werft drie dagen lang authentieke Jamaicaanse gerechten met een eigen toets aan. In Bart Baar aan de Markt speelt het Geelse Bong productions vanaf 21u00. Café De Bliek, vlakbij de terreinen van Reggae Geel, houdt het ganse weekend een Jamaica Bar open.

Ook Jeugdhuis De Vonk steekt zijn zomerbar 'Bar à Gossa' het ganse weekend in een Jamaicaans jasje.

In het ganse centrum van Geel rijden op zaterdag 1 augustus een aantal mobiele muziekinstallaties rond, de zogenaamde soundsystems. Een autobatterij, een paar wielen, een setje zelfgemaakte luidsprekers, een platendraaier en een bak vol met de vetste reggaeplaten en heel veel vibes.

's Avonds wordt in het Geelse stadspark een concert gegeven door de Belgische band Pura Vida. Zij zijn ondertussen wereldberoemd in Vlaanderen door hun bewerking van de Willy Sommers klassieker 'Als een leeuw in een kooi'. Soul Shakers zijn hun voorprogramma vanaf 19u.

Café De Wolwinkel voorziet een dagvullend programma van 13u00 tot 01u00 met KokoNuts, Roots Pressure, DJ Big Tone en een live optreden van Spellbreakers. Bar Gul aan het St-Dimpnaplein eindigt de dag met een optreden van het Geelse Moodcollector om 22u00. Soul Shakers sluiten daar de avond af.

Om toe te zien dat de coronamaatregelen worden gerespecteerd, schakelt Reggae Geel extra medewerkers in en voor het optreden van Pura Vida moet je reserveren bij Cultuurcentrum De Werft.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto