Stad Geel besliste in september 2019 om eigendommen te kopen aan het begin van de Lebonstraat, op het kruispunt met de Stationsstraat. Nu krijgt de stad 130 000 euro aan subsidies om er een zaak voor startende ondernemers te realiseren met daarboven een woning.

Het hoekpand maakte vroeger deel uit van het gebouw van restaurant Da Corrado (Stationsstraat 2).

De restauranteigenaars maakten vorig jaar een zware brand mee waarna ze het niet meer zagen zitten om hun restaurant opnieuw in dit pand te vestigen. Zij openden hun restaurant Da Corrado eind vorig jaar opnieuw in de Peperstraat.

Versterking van het centrum

De stad wil er een gebouw realiseren voor startende ondernemers met daarboven een woning. Met de opbrengst van de huurprijzen wil Geel andere leegstaande panden in de kern kopen of huren met het oog op de versterking van het centrum. Vlaams minister van Economie Hilde Crevits kent voor dit project een subsidie van 130 000 euro toe.

Vlaams minister van Economie Hilde Crevits: "Bedrijvige kernen brengen leven in de stad. Soms blijven gebouwen lang leeg staan. Dat oogt niet goed in het straatbeeld en het is niet bevorderlijk voor de lokale handel. Met deze subsidies steunen we Geel om hun centrum aantrekkelijker te maken."