Op 8 mei organiseert vzw Wings for Life Geel, Thomas More en de stad Geel één van de wereldwijde Wings for Life World Runs.

Vier Studenten van Sportmanagement Thomas More Turnhout staan in voor de organisatie van dit loop evenement. Deelnemers zijn welkom vanaf 12u aan de campus Thomas More Geel te Kleinhoefstraat 4 Geel, waarbij het startschot wordt gegeven om 13u stipt.

Voor het goede doel

Wings for Life World Run is een wereldwijd evenement editie waarbij alle deelnemers op hetzelfde moment starten.

Deelnemers in België starten om 13 u terwijl in Amerika het startschot luidt om 8u in de ochtend. Het inschrijvingsgeld gaat volledig naar onderzoek voor mensen met een dwarslaesie. Hierbij zoeken ze naar een behandeling voor ruggenmergletsels.

Sinds de voorbije jaren waarbij we geconfronteerd werden met de COVID-pandemie, weten we allemaal hoe belangrijk vrijheid is. Het leven met een dwarslaesie brengt heel wat beperkingen met zich mee.

Net daarom is het onderzoek naar ruggenmergletsels zo belangrijk. Zelfs een kleine verbetering, zou sommige mensen al heel wat vrijheid terug kunnen geven – Voorzitter vzw Wings for Life Geel

Tegen de catcher car

Deze race is anders dan de doorsnee marathon. Zo is er geen eindstreep. 30 minuten na het startschot begint de catcher car te rijden. Deze zet gelijk een achtervolging in en haalt de deelnemers één voor één in. Zo kan het zijn dat iemand na 5 km wordt ingehaald, terwijl een andere het 50 km lang volhoudt.

Iedereen is welkom

Er zijn geen voorwaarden om mee te doen aan dit evenement. Deelnemers hoeven geen professionele lopers te zijn. Hardlopers, recreatieve joggers en mensen in een rolstoel, iedereen is welkom.

Al is er één voorwaarde, en dat is dat iedereen zich net zoals de 185.000 deelnemers in 2021 zich voor 100% inzet voor het goede doel.

"Onderzoek naar ruggenmergletsels blijft uiterst belangrijk én levert resultaten op. En net dat willen we met dit evenement in de verf zetten.

Dat de opbrengsten volledig naar de Wings for Life Foundation gaan, is uniek. En meteen ook de reden waarom de Wings for Life World Run wereldwijd een gigantisch succes is!" - Marc Herremans, internationaal sportdirecteur van de Wings for Life World Run.

Over Wings for Life World Run

De Wings For Life World Run in Geel tracht door deel uit te maken van de wereldwijde Wings For Life World Run enerzijds gewaarwording te creëren voor mensen die kampen met dwarslaesie.

Anderzijds focust het evenement zich op de bevordering van het onderzoek naar dwarslaesie door 100% van de startgelden integraal uit te schenken naar dit onderzoek.