Op woensdag 18 december reikte de cultuurraad de jaarlijkse cultuurprijzen uit.

Bij de verenigingen kaapte Onder ’t schuim de hoofdprijs weg. De vereniging wist de jury te overtuigen met haar bierfestival dat jaarlijks tussen de 3500 en 4000 bezoekers ontvangt.

René Veraghtert won in de categorie persoon. Zijn publicatie ‘De mensen van Winkelomheide’ werd erg gesmaakt door de jury. Hij werd bovendien geprezen voor zijn verzamelwerk als ‘archivaris van Winkelomheide’.

De prijs voor de lange loopbaan ging naar Jos Moons. Hij werd gevierd voor zijn jarenlange inzet en onovertroffen carrière. Die loopt van schrijver bij de Boerenjeugdbond, over voorzitter van de Landelijke Gilde, tot ereburger in Polen.

De publieksprijs ging naar het Geels Vocaal Ensemble voor haar prachtige uitvoering van The Messiah in de St.-Dimpnakerk.

Andere genomineerden voor de cultuurprijzen waren kunstvereniging InOut Art, kunstenaar Marc Cruysberghs en schrijver Ronald Ooms. De eervolle vermeldingen gingen dit jaar naar twee dorpsinitiatieven: ‘de Hei leeft en Feest’ en ‘100 jaar Sint-Jozef-Olen’.De avond werd muzikaal opgeluisterd door Daddy’s Swear Jar. Zij overtuigden met een leuke mix van covers en eigen nummers.

Afsluiten gebeurde in stijl: de dansgroep Urban Dance Floor, recent uitgeroepen tot Ambassadeur Urban Dance in Vlaanderen, gaf een spetterend optreden. Daarna werd iedereen nog op de receptie verwacht. Een geslaagde avond, voor een geslaagd cultuurjaar!