U bent hier

Geel richt onderwijsraad op

Geel
02.06.2015 - 15.36u
Door: Herman Gezelle

De gemeenteraad van Geel heeft gisteravond de oprichting van een onderwijsraad goedgekeurd. De nieuwe raad moet een beleidsvisie over onderwijs ontwikkelen en het stadsbestuur adviseren inzake onderwijskwesties.

De onderwijsraad kan op die manier het flankerend onderwijsbeleid in Geel mee ondersteunen. Dat is het geheel van acties dat een lokaal bestuur in samenwerking met lokale actoren kan ondernemen, steeds vertrekkend vanuit de lokale situatie en het Vlaamse onderwijsbeleid.

Concreet zal de onderwijsraad het overleg en de samenwerking tussen de scholen en het lokaal bestuur bevorderen. Ook de coördinatie van initiatieven uit andere stedelijke beleidsdomeinen en de communicatie met de Geelse burger behoren tot het takenpakket.

De onderwijsraad bestaat uit vertegenwoordigers van alle onderwijsnetten van het basis- en secundair onderwijs, het deeltijds kunstonderwijs, Thomas More, KUL campus Geel, het volwassenonderwijs, het CLB en de Centra voor Basiseducatie. De burgemeester en schepen van onderwijs vertegenwoordigen het lokaal bestuur. De onderwijsraad komt minstens twee keer per jaar samen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto