Op woensdag 3 mei springt Geel voor de tweede keer op de fiets! Met deze actie wil het stadsbestuur woon-werkverkeer en woon-schoolverkeer met de fiets stimuleren. Vorig jaar reden meer dan 5000 werknemers, jongeren en kinderen met de fiets naar het werk of school.

Naast deelnemen kunnen bedrijven de actie 'Geel op de fiets' financieel ondersteunen. Met het verzamelde bedrag van 2016 organiseert de stad gratis fietscontroles op de Geelse basisscholen. Ook dit jaar gaat het verzamelde bedrag naar een goed doel.

De stad hoopt ook dit jaar meer dan 5000 mensen aan het fietsen te krijgen. Heel wat scholen en Geelse bedrijven en organisaties ondersteunen de actie 'Geel op fiets'. Zij proberen zoveel mogelijk leerlingen en werknemers te motiveren om op 3 mei met de fiets te komen.

Fietsen naar school of het werk heeft heel wat voordelen. Regelmatig fietsen is goed voor de gezondheid, het verbetert de mobiliteit in de stad en het vermindert de CO2-uitstoot. Alle deelnemers krijgen een campagnelintje aan hun fiets. Deelnemende scholen, bedrijven en organisaties kiezen zelf of ze een extra beloning voorzien.

Voor het goede doel

Naast deelnemen kunnen bedrijven ook een financiële bijdrage leveren. Met het verzamelde bedrag ondersteunt de actie twee initiatieven: een rolstoelfiets voor MPI Oosterlo en de sensibiliseringsactie 'Zie me gaan op de baan!' van de Kindergemeenteraad. Op woensdag 3 mei om 15 u overhandigt het stadsbestuur de rolstoelfiets officieel aan MPI Oosterlo. Ook de Kindergemeenteraad geeft dan een woordje uitleg bij hun actie.

Fietsevent op de Markt

Voor de leerlingen van het derde en vierde leerjaar werkte de stad een speciaal programma uit. Zij kunnen op woensdagvoormiddag deelnemen aan een 'fietsevent' met behendigheidsparcour en dode-hoekworkshop op de Markt. In de namiddag tussen 14u en 17u kan iedereen een kijkje komen nemen. De Markt wordt omgetoverd tot een speel- en fietsparadijs. Naast het fietsparcours en dode-hoekworkshop zal ook de PlayMobiel, een caravan vol spelmateriaal halt houden op de Markt.