U bent hier

Geel stopt met roken! Doe jij ook mee?

Geel | Neteland
13.11.2017 - 18.02u
Door: Mark Jaspers

Ooit al eens gedacht aan stoppen met roken? Geel start in 2018 een ambitieus project: we stoppen samen met roken. Onder begeleiding van een tabakologe worden groepssessies georganiseerd die in januari starten. Kom op donderdag 11 januari vrijblijvend eens luisteren tijdens de gratis infosessie om 20 uur in dienstencentrum Luysterbos, zonder verplichtingen.

Wat heb je te verliezen?
Het volledige traject bestaat uit acht sessies, verspreid over drie à vier maanden. De eerste sessies leren de deelnemers hun 'rook'gewoontes te veranderen en goed voorbereid te zijn op de 'stopdatum', die meestal rond de derde sessie plaatsvindt. Het stopmoment is dus niet al meteen op 11 januari, maar het gaat geleidelijk aan, op je eigen tempo.

De resterende sessies gaan over het volhouden van de nieuwe levensstijl. Na drie à vier maanden sta je veel sterker in je schoenen omdat je al ongetwijfeld moeilijke momenten hebt meegemaakt. Als je die zonder te roken kan doormaken, heb je een grote kans op een rookvrij leven.

De kracht van stoppen in groep
Stoppen met roken kan in groep of individueel. Individueel kan het soms sneller gaan, maar in groep is het leuker, en kan je je identificeren met iemand anders. Je kan opkijken naar mensen die het iets beter doen, of mensen steunen waarbij het niet zo goed lukt ... Je leert van elkaars valkuilen. Zo ben je beter voorbereid op de moeilijke momenten. Deelnemers kunnen elkaar ook rechtstreeks moed inpraten, bijvoorbeeld via een Facebookgroep.

Onafhankelijk worden
De motivatie om te stoppen, is voor iedereen anders, maar toch zijn er vaak overeenkomsten. Gezondheid staat hoog op het lijstje. Ook de angst om er een ernstig gezondheidsprobleem aan over te houden, speelt vaak mee. Uiteraard wordt het financieel ook voor een groot aantal mensen te veel. Jonge ouders of grootouders willen graag een voorbeeld zijn voor de (klein)kinderen. Maar de meesten zijn de afhankelijkheid gewoon beu. 'Heb ik nog genoeg sigaretten, heb ik vuur bij?'
Infosessie

Op donderdag 11 januari 2018 ben je van harte welkom op een gratis infosessie in dienstencentrum Luysterbos om 20 uur. Kom er eens luisteren naar de tabakologe die het project in goede banen leidt, zonder verdere verplichtingen. Nadien krijg je de kans om deel te nemen aan het programma.

Registreer je vrijblijvend via het formulier op www.geel.be.
Meer info: tabakologe Kathleen Vanhove, 0472 38 60 51 of www.geel.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto