De vluchtelingenopvang in Bredene vangt momenteel een 200-tal vluchtelingen op. Tijdens de kerstvakantie kunnen de mensen hier helaas niet blijven omdat het pand dan verhuurd is. Onze barmhartige stede draagt haar steentje bij en ontvangt gedurende twee weken enkele tientallen gezinnen in het kamphuis Zonnedauw.

Het asielcentrum van Bredene verhuist tijdens de kerstvakantie deels naar Zonnedauw. Zowel de vluchtelingen als begeleiders vanuit Fedasil zullen tot 5 januari in Larum verblijven. Er is geen nood aan hulp of hulpgoederen zoals bij startende centra.

Met de lokale veiligheidsdiensten die gedurende deze periode toezicht zullen houden, is reeds overleg gepleegd. De buurtbewoners worden per brief geïnformeerd.

Eerste gezin in Geel gearriveerd
Ondertussen mocht de stad Geel het eerste vluchtelingengezin ontvangen. De beslissing om als stad extra opvang te voorzien voor enkele gezinnen werd enkele maanden geleden al genomen. Dit in praktijk omzetten duurde even, maar een eerste appartement werd startklaar gemaakt en een Palestijns gezin vond er een warme thuis.

Wil jij hulp bieden?
Geel zoekt nog steeds huizen, appartementen of studio's om vluchtelingen een eerst thuis aan te bieden. Het Sociaal Huis betaalt de huur en staat in voor de nodige ondersteuning en begeleiding.

Wie een pand wil verhuren, kan zich melden bij het Sociaal Huis Geel via eric.bergs@geel.be of 014 56 71 17. Ook kandidaat vrijwilligers die graag vluchtelingen en andere nieuwkomers helpen, zijn nog steeds welkom.

Het project 'buddy's voor vluchtelingen in Geel' zoekt vrijwilligers voor de ondersteuning van jonge vluchtelingen in LOI 'den ark' maar ook voor gevluchte gezinnen en alleenstaanden die in Geel komen te wonen. Voor meer info kan je terecht bij de dienst Gelijke Kansen, Tinne Syen 014 56 73 20 of tinne.syen@geel.be