U bent hier

Geel verwelkomt pop-up kerststallententoonstelling

Geel
04.12.2018 - 14.09u
Door: Mark Jaspers

Elk jaar stelt Gelenaar Theo Van Nueten zijn prachtige collectie kerststallen tentoon tijdens de eindejaarsperiode. De stalletjes hebben dit jaar een onderkomen gevonden in een leegstand handelspand op het Geelse marktplein (Markt 33). Je kunt ze daar van vrijdag 14 tot en met woensdag 26 december bewonderen.

De kerststallen die Theo Van Nueten maakt, zijn stuk voor stuk kleine kunstwerkjes. Inspiratie vindt hij bij de typische Kempische boerderijen van weleer die hij zo waarheidsgetrouw mogelijk nabouwt.

Het eindresultaat mag dan ook gezien worden. Dankzij een vaste hand en een grote portie geduld heeft Theo ondertussen een mooie collectie kerststallen opgebouwd die hij graag aan het grote publiek laat zien. Enkel de geur van vers hooi moet je er zelf nog bij denken.

Pop-up

Omdat ook de drie wijzen meegaan met hun tijd en willen inspelen op de pop-up-hype wordt de kerststallententoonstelling dit jaar ondergebracht in een leegstaande handelszaak op Markt 33. Op een boogscheut van de echte kerststal op het marktplein kun je daar de kerststallen bekijken van vrijdag 14 december tot en met woensdag 26 december.

De tentoonstelling is elke dag van 13 tot 20 uur open. Enkel op maandag 24 en dinsdag 25 december is dat van 10 tot 17 uur. De toegang is gratis. Groepen kunnen de tentoonstelling ook buiten de reguliere openingsuren bezoeken maar moeten hiervoor wel een afspraak maken met Theo (theo.van.nueten@telenet.be of 0476 23 30 11).

Kerst uit was

Naast de miniatuurkerststallen van Theo bestaat de tentoonstelling ook uit wassen kerstbeelden van de hand van Paul Willems. Ook hij ging creatief aan het werk met het kerstthema en zorgt zo mee voor het in stand houden van de lokale kersttradities in onze regio.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto