Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Geel viert Week van de Korte Keten en World Fair Trade Day op 13 mei

Op de markt van zaterdag 13 mei zet de werkgroep landbouw de Geelse Korte Keten in de kijker. Bezoekers vinden hun standplaats aan het infokantoor van dienst toerisme & stadsanimatie.

Op 13 mei organiseert de stad ook een ‘Faire Ronde’, een fietstocht die deelnemers langs locaties voert die zich inzetten voor eerlijke handel en duurzaamheid.

Op zaterdag 13 mei laat de werkgroep landbouw bezoekers van de markt op verschillende manieren kennismaken met de Geelse Korte Keten. Die dag kunnen fietsliefhebbers ook deelnemen aan een (h)eerlijke tocht ter ere van World Fair Trade Day.

Korte Keten en fairtrade liggen Geel nauw aan het hart

Geel hecht veel belang aan haar land- en tuinbouw. Met de werkgroep landbouw wil de stad de landbouwsector verbinden met de beleidsmakers, het onderwijsveld en de burgers. Vier keer per jaar komt de werkgroep met alle vertegenwoordigers samen om specifieke landbouwthema’s zoals het stikstofbeleid, de milieuproblematiek of waterschaarste te bespreken. Op die manier kunnen de leden van groep kennis met elkaar delen.

De stad engageert zich volop voor eerlijke handel en duurzaamheid. Zo is ze al sinds 2007 FairTradeGemeente en kreeg ze dit jaar een score A voor fair trade. Dit geeft aan dat de stad en haar inwoners eerlijke handel, lokale duurzame landbouw en sociale en duurzame rechtvaardigheid een warm hart toe draagt en er ook effectief werk van maakt.

Geelse Korte Keten in de kijker

Aan de standplaats van de werkgroep landbouw op de zaterdagmarkt vinden bezoekers een banner met een overzicht van het Korte Keten-aanbod in de stad en interessante weetjes over de Geelse landbouw. Daarnaast kunnen ze deelnemen aan een spel: raad hoeveel aardappelen er in de zak zitten en win een leuke prijs! Zin in een snack? De werkgroep deelt sappige appels van de Geelse Korte Keten uit. Voor kinderen is er ook de mogelijkheid om kennis te maken met het landbouwleven. Zij kunnen een poging wagen om een van de houten koeien te melken.

Ontdek al fietsend Geelse fairtrade locaties met de Faire Ronde

13 mei is het ook World Fair Trade Day. Dan organiseren verschillende lokale besturen een ‘Faire Ronde’. In Geel is de Faire Ronde een fietstocht van ongeveer 23 kilometer. Deze tocht passeert langs zeven verschillende locaties die lokaal, ecologisch en fair denken en doen.

Deelnemers kunnen op elke locatie aan de fietstocht starten tussen 10 en 16 uur. Op iedere locatie kunnen ze ook een fietsboekje ophalen. In dit boekje moeten ze wedstrijdvragen beantwoorden om kans te maken op een mand vol fairtrade producten. Meer info vind je op www.geel.be/faireronde.               

Deel dit artikel