Vanaf 1 juni zijn alle Geelse centrumparkings (Pas, Nieuwstraat, Werft en Ecodroom) betalend. Enkel op de stationsparking kan nog gratis geparkeerd worden. Parkeren op de tijdelijke parking aan de bibliotheek is vanaf 1 mei niet meer mogelijk.

Op 1 mei opent de ondergrondse parkeergarage ‘Ecodroom’. In de eerste fase zal de publieke parkeergarage 211 publieke plaatsen tellen. De parkeergarage heeft één in- en uitrit gelegen aan het huidig postgebouw.

De bereikbaarheidsas zal er in de toekomst rechtstreeks op aansluiten. De hele maand mei kan gratis geparkeerd worden in de ‘Ecodroom’. Daarna gelden verschillende tarieven voor dag- en avonduren en op zondag. Er zijn ook verschillende types abonnementen beschikbaar.

In de centrumstraten en de betaalparkings geldt betalend parkeren van 9 tot 18u, uitgezonderd zon- en feestdagen. Het gaat om parking Werft (maximaal 4u in de zone voor het stadhuis en 2u in de zone voor de kerk) en parkings Pas en Nieuwstraat (onbeperkt parkeren). In de centrumstraten kan je maximum 2u parkeren. De tarieven liggen hoger in de centrumstraten en op parking Werft dan op de andere parkings.

Geels halfuurtje
Het Geels kwartiertje wordt een Geels halfuurtje. Hiermee kan je vanaf 1 juni een half uur gratis parkeren in zones en op parkings waar betalend parkeren geldt. Elke Gelenaar krijgt eind april de nieuwe parkeerkaart gratis in de bus. Extra kaarten zijn aan 1 euro te koop bij de onthaaldienst van het stadhuis.

werknemers en bewoners
Voor werknemers zijn werknemerskaarten te koop voor de parkings Ecodroom, Pas en Nieuwstraat. Een werknemerskaart voor parking Ecodroom kost 300 euro per jaar. Voor parking Nieuwstraat of Pas betaal je 250 euro per jaar. Deze werknemerskaarten kunnen vanaf 2 mei aangekocht worden bij de infocel technische dienst.

Bewoners van straten waar betalend parkeren of blauwe schijf geldt, kunnen per gezin één bewonerskaart (30 euro) aankopen bij de infocel technische dienst.