De kans is groot dat je de pijlen met als boodschap 'Welke richting gaan we uit?' al ergens in Geel zag hangen. Ze zetten jou en al onze inwoners aan om zich even de vraag te stellen: welke richting gaan we uit? Hoe leven en wonen we in de toekomst?

Stad Geel stelde als allereerste stad van Vlaanderen samen met haar inwoners een Beleidsplan Ruimte op en daarmee trekt de stad in 2020 naar de Gelenaars.

De voorbije decennia is de stad sterk geëvolueerd en dat proces zal ook niet stoppen. Deze verdere groei vraagt om een duidelijke strategie. Waarom? Omdat Geel een leefbare, aangename stad wil blijven, die haar eigen identiteit en haar dorpse karakter niet verliest.

Al een aantal jaar werkt de stad samen met haar inwoners en verschillende experts aan een helder plan voor de toekomst. Samen met de Gelenaars wil de stad werken aan een stad waar het fijn wonen, werken en leven is, niet alleen nu, maar ook voor toekomstige generaties.

Beleidsplan Ruimte

Dit voorjaar komt de stad met dat plan, het Beleidsplan Ruimte, naar jou toe. Het Beleidsplan Ruimte gaat over verschillende domeinen, waaronder wonen, openbare ruimte, mobiliteit, duurzaamheid ...

In het meerjarenplan (www.geel.be/meerjarenplan) staat wat stad Geel de komende zes jaar in Geel wil bereiken. In dat meerjarenplan zijn al een aantal concrete acties uit het Beleidsplan Ruimte opgenomen. Maar de stad heeft nog veel meer ideeën voor in de toekomst!

We hebben jou nodig!

Zo'n ambitieus plan kan de stad natuurlijk niet alleen waarmaken. We rekenen ook op jou als inwoner. Iedereen kan zijn of haar steentje bijdragen. Doe het voor jezelf, maar ook voor je (klein)kinderen. De pijlen hangen niet voor niets op plaatsen waar onze toekomstige generaties nu opgroeien.

Wedstrijd #mijngeel

Op verschillende locaties in Geel vind je de pijlen 'Welke richting gaan we uit?'. Wat moet je doen om een cadeaubon van stad Geel voor 50 euro te winnen?

1. Maak een selfie of een creatieve foto bij de pijlen.
2. Post hem openbaar op je sociale media met #mijngeel.
3. In de beschrijving vermeld je @stadgeel en geef je een antwoord op de vraag 'welke richting ga jij uit?'

Meer info over de wedstrijdvoorwaarden vind je op www.geel.be/mijngeel.