In het kader van de Noord-Zuid Kempen is het Agentschap Wegen en Verkeer bezig met werken op het kruispunt van Grote Steenweg/Van Doornelaan/Vossendaal bij het complex Geel-West (E313). Dat wordt omgevormd tot een lichtengeregeld kruispunt. De werken zitten mooi op schema. Eind deze week kan fase 2 opstarten en geldt er een nieuwe tijdelijke verkeerssituatie op het kruispunt.

Vanaf vrijdag 28 maart 2014 wordt gewerkt op de westelijke helft (kant Van Doornelaan) van het kruispunt. Dat zal gebeuren in twee deelfasen: per rijstrook. Zo kan de Van Doornelaan steeds bereikbaar blijven voor het verkeer.

  • Gedurende de eerste drie weken geldt er een omleiding voor het verkeer dat vanuit Westerlo naar Geel en naar de oprit van de E313 naar Antwerpen wil rijden. Het rijdt om via Liessel en de Bell-Telephonelaan.
  • De oprit van de E313 naar Hasselt blijft bereikbaar via Liessel en Vossendaal.
  • Tijdens de tweede deelfase, ook drie weken, waarbij de noordelijke helft van het kruispunt aan de beurt is, zijn er geen omleidingen nodig.

Fietsers kunnen het kruispunt altijd veilig passeren via tijdelijke oversteekplaatsen. Ze volgen de Grote Steenweg aan de kant van de weg waar er niet gewerkt wordt.