U bent hier

Geel Zomert gaat voor duurzame energie

Geel
16.07.2019 - 18.39u
Door: Mark Jaspers

Zomerevents als Geel Zomert bewijzen jaar na jaar dat ze een ontmoetingsplaats zijn voor mensen uit de buurt en daarbuiten. Een avondje bijpraten met vrienden, familie of met de buren en meteen ook een leuk optreden meepikken, dat is Geel Zomert.

Een evenement dat bruist van de energie, en bovendien al jaren traditie is. Dus waarom niet de lijn van energie en duurzaamheid doortrekken en vertalen in groene stroom?

Daarop formuleerde Energie De Kempen het antwoord om Geel Zomert voortaan te voorzien van hernieuwbare energie, en die kans grijpt de stad maar al te graag.
De stad zette in het verleden al in op duurzaamheid op Geel Zomert door ledspots te gebruiken. Nu gaat de stad een samenwerking aan met Energie De Kempen, een bedrijf in duurzame energie.

Energie De Kempen plaatste een installatie dat gratis energie opwekt voor Geel Zomert. Stad Geel stelde een dak van een stadsgebouw ter beschikking voor de zonnepanelen. Op het dak van De Waai, het kloppend hart van de Geelse evenementen, produceren zonnepanelen energie voor openluchtactiviteiten van de stad.

Deze installatie blijft een kalenderjaar staan. De 36 panelen (foto in bijlage) produceren ongeveer 9 000 kWh groene stroom per jaar. Dit komt overeen met het gemiddelde verbruik van drie gezinnen, om maar een idee te geven.

Gedurende een jaar kan de stad alle stroomopbrengst van deze zonnepanelen benutten. In het verleden waren er al soortgelijke kleine initiatieven in België,
maar dit verhaal is een uniek gegeven in de regio. Energie De Kempen plaatst en bekostigt de panelen.

De return voor de firma is naamsbekendheid en zichtbaarheid op Geel Zomert. De stad krijgt op haar beurt gratis stroomvoorziening voor Geel
Zomert. Een mooie kans voor beide partijen!

imageMeer nieuws

Belgische primeur voor mailing Delhaize

Belgische primeur voor mailing Delhaize
Turnhout regio 23.08.2019 - 20.30u

Inbrekers leegstaande woning Laakdal gearresteerd

Inbrekers leegstaande woning Laakdal gearresteerd
Kempen regio | Laakdal regio 23.08.2019 - 15.44u

E313 weer vrij richting Hasselt na ongeval met vrachtwagens (2)

E313 weer vrij richting Hasselt na ongeval met vrachtwagens (2)
Geel | Herentals | Kempen regio | Lier regio 23.08.2019 - 13.18u

Aan de toog met CD&V @Boskantien

Aan de toog met CD&V @Boskantien
Herentals 23.08.2019 - 11.09u

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg 23.08.2019 - 11.02u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto