De Geelse bakkers Peters Steurs en Kevin Vangenechten pakken vanaf volgend weekend uit met 't Vals Paterkersbrood. Het brood komt er enkele maanden na 't Vals Paterkesbier. Het bier vormt trouwens mee de basis voor het brood. Samen met de Geelse Bloemmolens werd een recept uitgewerkt en geproefd van een brood met tijgerpap en op basis van bier.

't Vals Paterskesbrood is een donker broodje met een zure nasmaak. De ingrediënten die gebruikt worden zijn: geplette tarwe die een nachtje heeft geweekt in het bier, een samengestelde bruine bloemsoort, zout, broodverbeteraar, een glutenversterker, maltine moutsiroop), water, het bier zelf ('t Vals Paterke) en een geheim ingrediët dat ook in het bier zelf zit. Voor het brood gebakken wordt, gaat er nog een tijgerpap op basis van het bier op. Zo ontstaat een bruin broodje dat toch niet te zwaar om te eten is.

Er is een gewone versie maar ook een overheerlijke versie van het 't Vals Paterkesbrood met rozijnen in.

Het 't Vals Paterkesbrood kan je vanaf 28 juni kopen bij Bakkerij Vangenechten&Zn, Elsum 11 in Geel en bij Bakkerij Peter Steurs, Dr. vd Perrestraat 149 in Geel.