De Centrumharmonie Geel werd op het Wereld muziek concours in het Nederlandse Kerkrade wereldkampioen in de tweede divisie Harmonie Windband met een totaal score van 96 punten/100.

De WMC-wedstrijden in Kerkrade voor amateurorkesten zijn een belangrijk ijkpunt voor de nationale en internationale blaasmuzieksector. Hier worden vaak nieuwe ontwikkelingen in gang gezet en geïmplementeerd, waardoor deze wedstrijden een belangrijke impuls vormen voor innovatie binnen de sector.

De concertwedstrijden in de Rodahal en het Parkstad Limburg Theater in Kerkrade zijn gericht op harmonie- en fanfareorkesten, brassbands en percussie-ensembles. Deze onderdelen kennen ieder hun specifieke eisen.

Het WMC wordt 1x in de 4 jaar gehouden en wordt beschouwd als het grootste blaasmuziekfestival ter wereld. Met de allerbeste orkesten uit Duitsland, Nederland, België en Zwitserland met symfonische blaasmuziek.

De Geelse Centrumharmonie o.l.v. dirigent chef Bert Van Thienen investeerde de afgelopen jaren enorm veel in eigen jeugd en dat wierp zijn vruchten af.  Foto fb : De Geelse Centrumharmonie in actie.