Chirogroep Mozaïekske van Sint-Dimpna Geel is vroeger dan gepland naar huis moeten komen van hun buitenlands kamp in Hongarije.

Al zeker 8 jongeren en 1 leider zijn er besmet geraakt met het covidvirus. Zondagavond zijn ze met 2 bussen vertrokken richting Geel.

De chirogroep was vorige week met in totaal 41 mensen naar Hongarije vertrokken. Voor vertrek testte iedereen negatief.

Hoe de chiroleden besmet zijn geraakt is niet duidelijk. Maar mogelijk kregen ze het virus via een andere chirogroep. De Geelse groep deelde in Hongarije namelijk een kamp met een chirogroep uit Aalst. Bij die groep testte gisteren nagenoeg iedereen positief.

Met de autobus terug naar huis

"De bussen zijn zo gerangschikt dat er een bus is waar degenen die gisteren negatief getest hebben bij elkaar gebracht worden", zegt burgemeester Vera Celis, die het een goede beslissing vindt om het kamp vervroegd te beëindigden.

"Wie positief getest hebben, zitten in een andere bus. Dus ook daar wordt geen enkel risico genomen en gaat men professioneel en goed met de zaken om. En degenen die negatief getest zijn, die worden vanavond bij thuiskomst opnieuw getest om elk risico uit te sluiten." (vc)

In Hoge Rielen Lichtaart moesten tot vandaag 2 jeugdgroepen hun verblijf vroegtijdig stopzetten door covidbesmettingen.

Foto : Chiro Mozaïekske Geel/archief.