U bent hier

Geelse chirogroep moet terugkeren na besmettingen op kamp in Hongarije

Geel | Internationaal
12.07.2021 - 11.27u
Door: Herman Gezelle

Chirogroep Mozaïekske van Sint-Dimpna Geel is vroeger dan gepland naar huis moeten komen van hun buitenlands kamp in Hongarije.

Al zeker 8 jongeren en 1 leider zijn er besmet geraakt met het covidvirus. Zondagavond zijn ze met 2 bussen vertrokken richting Geel.

De chirogroep was vorige week met in totaal 41 mensen naar Hongarije vertrokken. Voor vertrek testte iedereen negatief.

Hoe de chiroleden besmet zijn geraakt is niet duidelijk. Maar mogelijk kregen ze het virus via een andere chirogroep. De Geelse groep deelde in Hongarije namelijk een kamp met een chirogroep uit Aalst. Bij die groep testte gisteren nagenoeg iedereen positief.

Met de autobus terug naar huis

"De bussen zijn zo gerangschikt dat er een bus is waar degenen die gisteren negatief getest hebben bij elkaar gebracht worden", zegt burgemeester Vera Celis, die het een goede beslissing vindt om het kamp vervroegd te beëindigden.

"Wie positief getest hebben, zitten in een andere bus. Dus ook daar wordt geen enkel risico genomen en gaat men professioneel en goed met de zaken om. En degenen die negatief getest zijn, die worden vanavond bij thuiskomst opnieuw getest om elk risico uit te sluiten." (vc)

In Hoge Rielen Lichtaart moesten tot vandaag 2 jeugdgroepen hun verblijf vroegtijdig stopzetten door covidbesmettingen.

Foto : Chiro Mozaïekske Geel/archief.

Relevante artikels

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto