U bent hier

Geelse derdewereldraad roept op tot actie op 15 maart

Geel
11.03.2019 - 18.17u
Door: Mark Jaspers

De Geelse derdewereldraad, de mondiale adviesraad, verheugt zich over het engagement van jongeren voor de klimaatproblematiek. Sinds begin januari nemen jongeren het voortouw in diverse klimaatacties in België en Europa (van spijbelen op donderdag, ludieke acties in scholen, tot manifestaties in het weekend, ...).

Deze jongeren tonen hoe samenwerking over grenzen mogelijk is. Ze vormen een wereldwijde klimaatbeweging. Dit is een historische kans om de omschakeling naar een sociaal rechtvaardige en klimaatvriendelijke mondiale samenleving waar te maken.

De inzet en de acties van jongeren tonen aan dat onze generatie NU dringend maatregelen moet nemen. Deze oproep richt zich tot alle beleidsverantwoordelijken. Zowel politici, ondernemers, onderwijsinstellingen, socio-culturele organisaties, wetenschappers, vakbonden, burgers hebben hierin een rol.

De wereldwijde transitie vraagt een mentaliteitsverandering en vele investeringen. Dit is een gemeenschappelijke opdracht waarin iedereen naar draagkracht dient bij te dragen.

Politici, overheid, wetenschappers, ondernemingen en vakbonden, kortom allen in de samenleving die de economie mee vorm geven, hebben de sleutels in handen om tot een rechtvaardige klimaatvriendelijke samenleving te komen.

Als Zuidbewegingen, verenigd in de derdewereldraad, ijveren wij samen voor duurzame verandering! Wij onderschrijven de acties voor ecologische transitie, gebaseerd op eerlijke verdeling van onze rijkdommen (grondstoffen) en hulpbronnen. Alleen zo waarborgen wij een waardig leven voor iedereen.

De mobilisatieacties van de jongeren verdienen onze aanmoediging en steun! De "klimaatbeweging" krijgt steun van brede lagen van de bevolking, getuige hiervan de massale deelname van gezinnen en senioren aan de klimaatacties.

Daarom deze oproep om van 15 maart een historische dag te maken voor het klimaat en het milieu! Die dag gaat in BRUSSEL een manifestatie door in het kader van de 'Global strike for Climate" Start actie 13.30 uur aan Station Brussel Noord.
Eenieder op zijn plaats kan die dag een signaal geven voor ondersteuning van de wereldwijde klimaatbeweging !

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto