Het beroepsleven vormt een belangrijk deel van iemands leven: voor velen ongeveer 40 jaar, vaak acht uur of meer per dag.

Je werk bepaalt vaak mee je identiteit. Dankzij Eretekens van de Arbeid wil het Koninklijk Instituut der Eliten van de Arbeid werknemers eren en belonen omwille van hun kennis, talent, toewijding en vaardigheden bij de uitoefening van hun werk.

Twee Gelenaars ontvingen vanavond een ereteken van de arbeid omwille van hun vakbekwaamheid en hun sociale inzet. Een derde laureaat volgt op 25 oktober.

Het Koninklijk Instituut der Eliten van de Arbeid verleent namens Z.M. de Koning deze titel na een zorgvuldige selectieprocedure en kent deze enkel toe aan mensen die blijk geven van een bijzondere vakbekwaamheid en van sociale inzet.

Het ereteken vormt een soort 'kroon' op hun werk. Op maandag 18 oktober kregen de laureaten op het stadhuis het ereteken in kleine kring overhandigd van de burgemeester. Een derde laureaat kon dan niet aanwezig zijn en ontvangt zijn ereteken op 25 oktober.

De laureaten:

• Patrick Haesendonckx in de sector beenhouwerij, spekslagerij, traiteur (op 18/10)
• Jan Rits in de sector orthopedische technologieën (op 18/10)
• Frans Mens in de sector broodbakkerij, banketbakkerij, ambachtelijke ijsbereiding en chocoladebewerking (op 25/10).