Beter Geel is een nieuwe partij en gaat naar de kiezer bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober.

Het is een partij van onafhankelijke politici die de stem van de burger boven programmathema's stelt. Beter Geel vloeit dan ook voort uit een burgerinitiatief dat sinds enkele jaren activiteiten van actiegroepen ondersteunt. Initiatiefnemer is Tom Vervoort, die momenteel zetelt in de gemeenteraad als onafhankelijke.

Naast hem maken ook onafhankelijke raadsleden Jozef Jacobs en Marleen Pszenickzo er deel van uit. Beiden stapten eind vorig jaar uit de N-VA fractie in de gemeenteraad.

Ex- N-VA Mon Dilliën en ex-voorzitter van Jong CD&V Geel Joris Baelus komen ook over van de huidige meerderheidspartijen in Geel. Oud wijkagent Raf Haesen is het gezicht van de buurtactiegroep Tulpenstraat.

Verder lopen er gesprekken met jongeren, alleen sterke vrouwen lijken moeilijker te vinden. Een lijsttrekker heeft Beter Geel nog niet. Tom Vervoort lijkt met zijn ervaring als schepen en gemeenteraadslid de belangrijkste kandidaat.

De nieuwe Geelse partij wil ook geen klassieke themapartij zijn. De werking van Beter Geel is gebaseerd op wat de burger in het beleid wil zien gebeuren.

Om de stem van de burger te horen organiseert Beter Geel op dinsdag 27 februari een eerste burgerbabbel in Het Atrium op de Markt in Geel vanaf 19u30.