In de laatste maand van het jaar kijkt iedereen reikhalzend uit naar de feestdagen. Ondanks dat we deze in een kleinere kring zullen vieren dan gebruikelijk, wordt er sinds de heropening van de winkels gretig geshopt en zullen er naar verwachting massaal kerstkaartjes verstuurd worden.

Stad Geel speelt hier tijdig op in met een unieke postzegel van Sint-Dimpna.

In tijden waarin slechts een beperkt fysiek contact met vrienden en familie mogelijk is, zijn de traditionele kerst- en nieuwjaarskaartjes het middel bij uitstek om iemand zalige feesten, een goede gezondheid en een voorspoedig nieuw jaar te wensen.

Deze nieuwe postzegel kan een kerstkaartje nog een toegevoegde waarde geven. Naast de persoonlijke boodschap, promoot de postzegel ook de Sint-Dimpna Ommegang van 15 mei 2022. Toeval of niet, maar 15 mei is tevens de officiële feestdag van Sint-Dimpna.

Dimpnadagen 2022

Het is ondertussen geweten dat de Dimpnadagen die initieel met een jaar waren uitgesteld, ook in 2021 te vroeg zouden komen. Maar uitstel is geen afstel, stad Geel blijft niet bij de pakken zitten en wil met de lancering van deze postzegel de boodschap geven om hoopvol vooruit te kijken. Het aftellen kan beginnen naar de Dimpnadagen in 2022.

Collectors item

Zowel trotse Gelenaars die hun kerstkaartje dit jaar een extra dimensie willen geven als verzamelaars worden aangeraden om er snel bij te zijn. Deze unieke postzegel is slechts in beperkte oplage gemaakt.

De prijs van de postzegels bedraagt zes euro voor vijf zegels. Ze zijn exclusief verkrijgbaar bij het infokantoor van de dienst toerisme en stadsanimatie.

Toerisme Geel, Markt 1, 2440 Geel