U bent hier

Geelse scholen klaar voor een veilige start

Geel
28.08.2020 - 08.21u
Door: Herman Gezelle

Op 1 september kunnen alle Geelse leerlingen van het kleuter-, lager en middelbaar onderwijs naar school. Ook het deeltijds kunstonderwijs, het hoger onderwijs en volwassenonderwijs mag opnieuw starten.

De stad en de scholen stellen alles in het werk om de leerlingen veilig naar school te laten gaan en volgen de ontwikkelingen op de voet om dat zo te houden.

Het onderwijsveld en de onderwijsministers van de verschillende gemeenschappen beslisten om het schooljaar in heel Vlaanderen te starten in pandemiefase (code) geel met grote waakzaamheid.

In steden en gemeenten waar de pandemiesituatie acuut is, kan na de eerste lesweek worden overgeschakeld naar fase oranje. De Geelse cijfers zijn voorlopig goed, en dat willen we graag zo houden. Ook jij kan je steentje bijdragen door de richtlijnen goed te volgen.

Alle leerlingen naar school met code geel

Code geel houdt een laag risico op besmetting in. Net zoals in heel Vlaanderen, starten ook in Geel alle scholen op 1 september in code geel.

De stad, de scholen en het bredere onderwijsveld volgen de situatie op de voet op, hebben regelmatig overleg, en nemen de nodige voorzorgsmaatregelen om alles veilig te laten verlopen. Wat dit concreet betekent voor jouw kind zal de school zelf duidelijk communiceren.

Niet naar school na terugkeer uit een risicogebied
Het is belangrijk om de maatregelen goed op te volgen, zodat de Geelse kinderen voltijds naar school kunnen blijven gaan. Blijf dus aandacht hebben voor het dragen van mondmaskers, was regelmatig je handen en hou je aan de bubbelregel.

Als je recent terugkomt uit een zone die oranje of rood gekleurd is, kom je niet naar school maar neem je contact op met je huisarts om je te laten testen. Bij terugkeer uit een land/regio met code rood, moet je in België onmiddellijk in quarantaine gaan en je verplicht laten testen.

Als je terugkomt uit een land/regio met code oranje is dit geen wettelijke verplichting, maar wordt gevraagd om vrijwillig je verantwoordelijkheid op te nemen. Met een quarantaineattest ben je wettig afwezig, maar verwittig wel je school.

Veelgestelde vragen  :
Op www.onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus-voor-ouders vind je een lijst met veelgestelde vragen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto