U bent hier

Geelse Seniorenraad zoekt nieuwe leden

Geel
04.12.2018 - 14.08u
Door: Mark Jaspers

De Geelse Seniorenraad installeert in 2019 een nieuwe raad en verkiest een nieuwe voorzit(s)ter.

Wil je je engageren voor andere ouderen en het maatschappelijk leven in Geel? Voel je je geroepen om het seniorenbeleid in Geel mee te beïnvloeden? Dan is een rol opnemen in de Geelse Seniorenraad misschien wel iets voor jou.

Heb je meer informatie nodig voor je de stap zet? Kom dan op woensdag 9 januari naar het kennismakingsmoment.

Eén van de belangrijkste taken van de seniorenraad is het stadsbestuur adviseren over (lokale) thema's die senioren aanbelangen. De Geelse SeniorenRaad komt minstens viermaal per jaar samen.

Je kunt je op verschillende manieren engageren. Je kunt ervoor kiezen om actief aan alle vergaderingen deel te nemen of om sporadisch mee te werken aan specifieke projecten of adviezen.

Om lid te worden van de Geelse Seniorenraad:

- moet je in Geel wonen (uitzonderingen hierop na te vragen)

- geniet je een rustpensioen of heb je de normale pensioengerechtigde leeftijd bereikt

- moet je geen lid zijn van een seniorenvereniging of organisatie om jouw stem te vertolken. Je kunt je ook rechtstreeks kandidaat stellen voor deelname aan de raad.

Ook elke Geelse seniorenvereniging of organisatie die aangesloten is bij de seniorenraad, kan een kandidaat voordragen. Deze kandidaat moet lid zijn van de betrokken vereniging.

Ben je geïnteresseerd en wil je graag meer weten? Kom dan naar het kennismakingsmoment op woensdag 9 januari. Van 10 tot 11.30 uur verwachten we jou in het stadhuis in Geel, vergaderzaal 1.14 op de eerste verdieping.

De Geelse Seniorenraad doet een oproep naar gemotiveerde kandidaat-leden en ook naar kandidaat-(vice) voorzit(s)ters. Wie zich kandidaat wil stellen voor een van deze functies doet dit ten laatste op vrijdag 1 februari op het secretariaat van de Geelse seniorenraad, bij mevrouw May Luyckx, deskundige senioren, op het nummer 014 56 71 31 of via may.luyckx@geel.be.

Een derde van de stemgerechtigde leden moet een vrouw zijn. De seniorenraad wil vrouwen dan ook extra aanmoedigen om zich kandidaat te stellen.

Op vrijdag 22 februari 2019 wordt tijdens een installatievergadering de Geelse Seniorenraad opnieuw samengesteld en worden de nieuwe (vice) voorzit(s)ters verkozen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto