[pic=659_1259926855.JPG] [pic=659_1259926827.JPG]Van 27 tot 29 november vonden naar jaarlijkse traditie de Vlaamse squashkampioenschappen plaats in Herentals. Met een negenkoppige delegatie was Squash Point goed vertegenwoordigd op deze kampioenschappen. In de hoogste A reeks bij de heren kon Rob Aerts zich doorzetten tot in de halve finale waar hij na een sterke wedstrijd met 3/1 verloor van de latere Vlaamse kampioen Sam Van Brusselen. Voor de strijd om de derde plaats werd het terug een nipte nederlaag voor Rob zodat hij toch een eervolle vierde plaats wist te bemachtigen.Bij de masters (boven 35 jaar) ging Johan Huysmans zijn kans, Johan kende een minder weekend en kwam niet verder dan een tweede plaats in de plate.De 14 jarige Vincent Hitchins had zich ingeschreven bij de heren D en na enkele felbevochten wedstrijden tegen hoger geklasseerde spelers wist ook Vincent de halve finale te bereiken. Hier kwam hij net tekort met een 3/1 verlies als gevolg maar in de kleine finale behaalde hij een vlotte 3/0 overwinning en de bronzen medaille, een super prestatie.In de zeer open reeks van de heren NG ging de 13 jarige Jasper Verwilt zijn kans en met brio want hij haalde vlot de finale. Hier verloor hij wel de eerste set maar daarna domineerde hij zijn tegenstrever en werd Vlaams kampioen met een 3/1 overwinning.[b]Dames [/b]In de B reeks dames was Squash Point vertegenwoordigd met twee speelsters nl. Cindy Van Beylen (B1) en Nele Gilis (eveneens B1 en topfavoriet). De loting bepaalde echter dat ze in de halve finale tegen elkaar kwamen en daar bleek Nele met 3/1 te sterk voor Cindy. Nele ging dan sterk door en won de finale met 3/0 tegen Heidi Vanmassenhoven uit Brugge. In de kleine finale speelde Cindy wellicht haar sterkste wedstrijd van het seizoen maar moest ze toch haar meerdere erkennen in het 15 jarige talent uit Leuven Nikita Brandt.De jongere zus van Nele, Tinne Gilis speelde een reeks lager bij de dames C.Na een vlotte 3/0 zege kon voor Tinne het zwaardere werk beginnen. Tinne (pas 12 jaar) moest echt alles geven om na twee loodzware vijfsetters zich tot Vlaams kampioen te kronen en zo niet onder te doen voor zus Nele.De laagste damesreeks had ook twee deelneemsters van Squash Point, Steffi Lommelen en Toke Verwilt. Steffi en Toke speelden beide een sterk toernooi en haalden respectievelijk zilver en brons.Voor beide speelsters zijn dit nog maar de eerste stappen bij de senioren maar zo te zien gaan ze zich daar snel thuis voelen.[b]Interclub[/b]Voor het eerste damesteam in Eredivisie is de heen ronde reeds voorbij. Met een derde plaats zijn onze dames nog steeds in de running voor een eindrondeticket in de strijd voor de Belgische titel.Het eerste herenteam in 1ste divisie staat momenteel tweede gerangschikt.Vorige ontmoeting in Piramid Brugge, de leiders in 1ste divisie, kwamen ze echter niet verder dan een 2/2 gelijkspel zodat ze op 3 punten blijven van de leiders.Het tweede damesteam, eveneens in 1ste divisie, staat veilig in de middenmoot.Dit team heeft nog niet in zijn sterkste opstelling kunnen spelen zodat een verbetering in de rangschikking zeker nog tot de mogelijkheden behoort.Op 18 december spelen het eerste dames en herenteam een thuiswedstrijd in Sportcentrum AXION.Wie graag eens komt kijken naar deze snelle sport kan dit gratis vanaf 20 uur.[i]GSP[/i]