De Geelse stadsdichter Maarten Vanhoof heeft een gedicht geschreven om mensen hoop en kracht te geven bij het verlies van een dierbare. Naar aanleiding van Allerheiligen wordt dit gedicht in de loop van november geplaatst bij de vijf troostplekken in Geel.

Zo'n troostplek is een rustplek waar je troost kunt vinden. In het voorjaar bloeien er bloemen als symbool van verbondenheid, hoop en kracht.

Vijf troostplekken

Ondertussen zijn er vijf troostplekken in Geel.
Ferm nam tijdens het najaar van 2020 in volle coronatijd het initiatief om een troostplek in te richten, in Winkelomheide. Ter hoogte van het speelpleintje tegenover het ontmoetingscentrum (Kemeldijk 5) plantte de stad Geel meer dan 600 bloembollen.

Daarnaast is er in Winkelomheide ook een stukje privaat bos (Hollandsebaan 2) opengesteld als speelbos met ruimte voor een troostplek. In het bos staat een kapelletje met zitbankjes waar je ook in een boek een bericht kunt achterlaten.

In Oosterlo komt er een troostplek op initiatief van het buurtzorgnetwerk van Oosterlo. Je kunt de troostplek binnenkort bezoeken als je het paadje 'Van Merodestraat' naast huis Perrekes (Zammelseweg 1) neemt. Helemaal achteraan, achter huis Helena van het MPI, ligt de troostplek.

Aan het ziekenhuis, tegenover het Sociaal Huis, biedt een troostplek rust, herdenking en ontmoeting voor bewoners van woonzorgcentrum Wedbos, bezoekers van het Sociaal Huis, bezoekers en patiënten van het ziekenhuis en buurtbewoners. Achteraan het bufferbekken dat naast de personeelsparking van het ziekenhuis ligt, is er een bloemenweide aangeplant met zitbankjes.

Ferm opende onlangs ook een troostplek in Zammel ter hoogte van Grote Steenweg 131, in samenwerking met volkstuinproject Samenhof.

Buurtbewoners en bezoekers kunnen deze troostplekken met groen en stilte volop benutten. Deze vormen mee ontmoetingsplekken in het kader van zorgzame buurten. Foto rr.