In de groene zone rond het stadhuis in Geel hebben de buurtbewoners last van konijnen. Moeder konijn en vader rammelaar hebben er al voor 20 kinderen en kleinkinderen gezorgd. Iddylisch dat wel, maar de konijnen zorgen nu toch voor overlast.

Het groen moet er aan geloven en in het gras worden er konijnenpijpen gemaakt. Het Geels stadsbestuur wil ze nu laten vangen. De konijnen zijn vermoedelijk uitgezwermd uit het stadspark even verderop. Mogelijk hebben Gelenaars er zelf konijnen bijgezet, om andere kleurcombinaties te verkrijgen. De lieve diertjes worden regelmatig door de Gelenaars op eten zoals worteltjes vergast.

Twee konijnen sneuvelden ondertussen onder de wielen van koning auto, een derde jong konijntje viel ten prooi aan een kat. Nature rules...

Vangen

Sommige konijnen laten zich vangen. Voor de andere wildere konijnen worden de kooien voor het vangen van zwerfkatten opgezet. Burgemeester Vera Celis (N-VA): "De gevangen konijnen worden naar 't Dierenthuisje in Geel-Ten-Aard gebracht. Daar kan al wie een konijn wil, eentje gaan ophalen."

De konijnenvangst start binnen 14 dagen.