Sinds het begin van de coronacrisis is wandelen populairder dan ooit. Een uitgelezen moment om één van de populairste centrumwandelingen in Geel onder handen te nemen voor een volledige make-over.

De brochure van de stadswandeling, die de belangrijkste bezienswaardigheden in het centrum verbindt, gaat al jaren vlot over de toonbank. De coronacrisis heeft de wandellust nog versterkt waardoor de resterende stock stevig begon te slinken.

Bovendien was de huidige versie bijna een decennium oud en was niet alle info nog even accuraat. Daarom heeft de dienst toerisme en stadsanimatie beslist om deze zowel inhoudelijk als vormelijk te vernieuwen in samenwerking met de Geelse Gidsenbond en de dienst sport.

Bewegwijzeringsnagels

Net als bij de oude 'Stadswandeling', is ook deze wandeling aangeduid met bewegwijzeringsnagels in de stoep. Het traject van om en bij de vier kilometer is grotendeels behouden gebleven, al zijn er hier en daar aanpassingen gebeurd om de leesbaarheid van de route en de oriëntatie te verbeteren.

Enerzijds zijn er de bewegwijzeringsnagels, maar anderzijds bevat de brochure ook een duidelijk plannetje zodat je onmogelijk nog verkeerd kunt lopen.

Beweegroute

Een belangrijke nieuwigheid is de integratie van een 'beweegroute' in het traject. Tien simpele oefeningen verspreid over het parcours helpen jong en oud om in vorm te blijven.

Bepaalde locaties zijn verbonden aan QR-codes in de brochure. Wanneer je deze scant, zie je hoe iemand de oefeningen in een Youtube-filmpje voordoet.

Wandelbrochure

De prijs van de brochure bedraagt drie euro en is verkrijgbaar bij het infokantoor van de dienst toerisme en stadsanimatie (Markt 1, 2440 Geel), tevens het vertrek- en eindpunt van de wandeling.