Op de kop 685 exemplaren van de winterse zoektocht gingen de voorbije maanden bij dienst toerisme en stadsanimatie over de toonbank. Een absoluut record aangedreven door de coronacrisis. Wandelzoektochten bleken het ideale verzetje en een welgekomen aanvulling op de vele wandelingen die al gedaan werden.

Wie de voorbije maanden door het centrum van Geel wandelde heeft ze ongetwijfeld wel gezien: speurneuzen die gewapend met klembord en balpen in de hand alle hoeken en kanten van de stad bestudeerden.

Gelukkig waren het geen anonieme coronacontroleurs maar wel de deelnemers van de winterse fotozoektocht van stad Geel. Die zoektocht kent al een lange traditie en kan op heel wat belangstelling rekenen.

De editie 2020-2021 brak echter alle records en daar heeft het coronabeest zeker mee te maken nu we met z'n allen in ons kot en dicht bij huis moesten blijven. De trouwe deelnemers van de zoektocht kregen er dus stevig wat concurrentie bij tijdens hun zoektocht naar zestig foto's in het stadscentrum.

Van Geel tot De Pinte

Onder de deelnemers van de zoektocht vinden we heel wat Gelenaars, maar de tocht heeft ook een aantrekkingskracht tot ver buiten Geel. De grote fans van zoektochten stippen de Geelse versie maar al te graag aan op hun to-do lijstje.

Op het wedstrijdblad zijn onder andere deelnemers uit Achel, Tielt-Winge en De Pinte terug te vinden. Zij mochten aan de lijve ondervinden dat het opnieuw een pittige editie was waarbij één wandeling vaak niet volstond om alle foto's te vinden.

Waar voor je geld dus en extra motivatie om toch die ene laatste ontbrekende foto te vinden. Ook hier geldt het motto dat deelnemen belangrijker is dan winnen. Desalniettemin vielen maar liefst vijftig winnaars in de prijzen.

Zij worden persoonlijk verwittigd. De traditie wil dat zij uitgenodigd worden op een uitgebreid Geels ontbijt waarop nog hevig nagepraat kan worden met de concullega's.

Helaas steekt corona hier ook een stokje voor en worden de prijzen uitgereikt in de vorm van Geelse cadeaubons. Op die manier krijgt de lokale middenstand ook een extra duwtje in de rug.

Met dank aan Paula en Roger

Voor het uitwerken van de zoektochten kan dienst toerisme en stadsanimatie al jaren rekenen op de hulp van Gelenaars Paula en Roger. Enthousiaste deelnemers aan menige zoektocht, maar ook echte experts in het uitstippelen van nieuwe zoektochten.

Regelmatig trekken zij er met het fototoestel in de hand op uit om nieuwe plekjes vast te leggen voor het betere speur- en zoekwerk. Twee ambassadeurs waar Geel terecht fier op is en die al ontelbare mensen Geel op ludieke wijze hebben leren kennen.

Zelf je kans wagen?

Ook de komende maanden kun je op zoektochtavontuur in de vorm van een fietstocht van negentien kilometer richting Geel-Bel. Deelnemers moeten opnieuw zestig foto's zoeken.

De zomerzoektocht is vanaf dinsdag 30 maart verkrijgbaar in het infokantoor van dienst toerisme en stadsanimatie en kost 5 euro. De houders van een Geelse vrijetijdspas krijgen korting. Plezier gegarandeerd met dank aan Paula en Roger!

Meer info: https://www.visit-geel.be/fotozoektochten