U bent hier

Geelstraat en Dimpnastraat in Xanten (DE) officieel ingehuldigd

Geel | Internationaal
17.07.2015 - 12.29u
Door: Herman Gezelle

In Xanten, één van de officiële partnersteden van Geel, werd de Dimpnastraat en de Geelstraat officieel ingehuldigd in het bijzijn van een afvaardiging van het Geelse stadsbestuur en het jumelagecomité. De stedenband tussen de twee steden bestaat ondertussen ook 25 jaar. Redenen genoeg voor een feestje.

Op 19 mei 1990 sloten Xanten en Geel officieel een stedenband. De voorbije 25 jaar vonden heel wat uitwisselingen tussen de twee steden plaats. In mei jl. was een delegatie uit Xanten nog in Geel te gast om de vijfjaarlijkse Ommegang bij te wonen en een week later waren er ook heel wat Xantenaars terug te vinden op de tribune van GheelaMania. Naar aanleiding van het jubileum werd een delegatie uit Geel uitgenodigd voor een tegenbezoekje aan het pittoreske stadje aan de Rijn.

Tijdens de officiële ontvangst op het stadhuis van Xanten verwelkomde burgemeester Thomas Görtz zijn Geelse collega Vera Celis, schepen Marleen Verboven en hun reisgezellen. Beide burgemeesters benadrukten in hun speeches dat het woord 'stedenband' een veel te koele omschrijving is voor de goede contacten die er tussen Geel en Xanten bestaan. Het woord 'vriendschapsband' leek dan ook meer gepast.

Na de ontvangst werd een bezoek gebracht aan de nieuwe woonwijk Dombogen vlakbij het historische centrum van de stad. In deze wijk kan je de Dimpnastraat en de Geelstraat terugvinden.

Beide straten werden feestelijk geopend in het bijzijn van hun bewoners. De verbondenheid tussen Geel en Xanten wordt daarmee nog eens extra in de verf gezet. In Geel kan je trouwens ook al langer de Xantenstraat terugvinden.

Na het officiële gedeelte werd een boottochtje gemaakt op de Nordsee en Südsee, twee meren die Xanten rijk is. De dag werd in stijl afgesloten met een gezellige barbecue waarbij de eerste plannen voor een volgende ontmoeting al gelegd werden.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto