U bent hier

Geen boetes voor vervuilende politiecombi's

Kempen regio | Provincie Antwerpen
08.10.2018 - 19.02u
Door: Herman Gezelle
Wie met een vervuilende dieselauto de LEZ (lage-emissiezone) inrijdt, betaalt een boete van 150 euro. Voor de lokale politie van Antwerpen geldt dit niet. Zij rijden in het stadscentrum met nog enkele vervuilende wagens rond, maar moeten daar niet voor betalen.

Groen wagenpark

De lokale politie van Antwerpen rijdt rond met zo'n 400-tal voertuigen. Een klein aantal daarvan zijn nog vervuilende dieselwagens. "Het gaat om 18 vervuilende auto's, maar we proberen om zo snel mogelijk ons wagenpark zo groen mogelijk te maken. We zijn daar de laatste jaren druk mee bezig.", zegt Wouter Bruyns van de politie van Antwerpen.

Prioritaire voertuigen

De 18 vervuilende voertuigen moeten dus geen boetes betalen om rond te rijden in de LEZ. Volgens de Antwerpse politie geldt dit niet enkel voor hen. "Deze regel telt voor alle prioritaire voertuigen, dus ook voor brandweerwagens, ambulances en civiele bescherming. We proberen zo min mogelijk rond te rijden met de vervuilende wagens, aldus Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. (VRTNWS)

imageMeer nieuws

5e editie Herentalse Spiegelfeesten door HoMaHe

Herentals 19.02.2019 - 09.13u reading time1min

Van vrijdag 15 tot zondag 17 maart organiseert Homahe, de vereniging van horeca-uitbaters, de 5e editie van de Herentalse Spiegelfeesten.

Alle festiviteiten vinden plaats in een grote spiegeltent op de Grote Markt. Op vrijdag is er een afterworkparty, en op zaterdag een kindernamiddag en een Mirrorparty. De Spiegelfeesten sluiten zondag af met een brunch en een groot, gratis dansfeest. Meer info kan je vinden via de website van HoMaHe .

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto