U bent hier

Geen boetes voor vervuilende politiecombi's

Kempen regio | Provincie Antwerpen
08.10.2018 - 19.02u
Door: Herman Gezelle
Wie met een vervuilende dieselauto de LEZ (lage-emissiezone) inrijdt, betaalt een boete van 150 euro. Voor de lokale politie van Antwerpen geldt dit niet. Zij rijden in het stadscentrum met nog enkele vervuilende wagens rond, maar moeten daar niet voor betalen.

Groen wagenpark

De lokale politie van Antwerpen rijdt rond met zo'n 400-tal voertuigen. Een klein aantal daarvan zijn nog vervuilende dieselwagens. "Het gaat om 18 vervuilende auto's, maar we proberen om zo snel mogelijk ons wagenpark zo groen mogelijk te maken. We zijn daar de laatste jaren druk mee bezig.", zegt Wouter Bruyns van de politie van Antwerpen.

Prioritaire voertuigen

De 18 vervuilende voertuigen moeten dus geen boetes betalen om rond te rijden in de LEZ. Volgens de Antwerpse politie geldt dit niet enkel voor hen. "Deze regel telt voor alle prioritaire voertuigen, dus ook voor brandweerwagens, ambulances en civiele bescherming. We proberen zo min mogelijk rond te rijden met de vervuilende wagens, aldus Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. (VRTNWS)

imageMeer nieuws

Gemeentebestuur koopt speelterrein Chiro Sluis

Mol 19.06.2019 - 12.19u reading time1min

De gemeenteraad heeft de aankoop van drie percelen gelegen achter de woningen Boerestraat 26 en 28, goedgekeurd. De percelen zijn in gebruik als speelterrein door Chiro Gorabos van Sluis en waren eigendom van private personen. Met de aankoop wil het gemeentebestuur de jeugdwerking op deze locatie verzekeren. De gemeente betaalt 26.125 euro voor de percelen, samen 52a25ca.

Meer info: dienst patrimonium en projecten, 014 33 08 35, landmeter@gemeentemol.be

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto