Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Geen convenant voor Betcenter Group in Graaf de Broquevillestraat Mol

De gemeenteraad weigert een convenant af te sluiten met de Betcenter Group voor een kansspelinrichting klasse II in de Graaf de Broquevillestraat. Dit convenant is vereist omdat de bestaande vergunning voor het wedkantoor begin september afliep.

Een nieuwe vergunning van de Kansspelcommissie is volgens recente wetgeving pas mogelijk wanneer uitbater en het gemeentebestuur via een convenant praktische afspraken maken over de uitbating. De gemeenteraad weigert evenwel om een convenant af te sluiten.

Waarom geen convenant?

Het wedkantoor ligt in de nabijheid van meerdere middelbare scholen, onze Academie voor Beeldende Kunsten, een ziekenhuis en jeugdhuis. Dit zijn locaties die specifiek ook door jongeren veelvuldig bezocht worden. Bovendien ligt het kantoor op een drukke verkeersader en meerdere bushaltes die minderjarigen intensief gebruiken om van en naar school te rijden. Volgens de wetgeving is het ter bescherming van minderjarigen uitgesloten dat een wedkantoor in dergelijke omgeving een vergunning krijgt.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat de gemeenteraad formeel weigert om een convenant af te sluiten voor een bepaalde locatie. Zo kreeg ook betFIRST een negatieve beslissing voor een kanspelinrichting op de Turnhoutsebaan.

Graaf de Broquevillestraat , Mol, België

Deel dit artikel