Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Géén cyberattack op jouw KMO dankzij Syntra AB-opleidingen met Europese steun.

De kans op brand is 1 op 8000, de kans op een cyberaanval 1 op 5.

Toch heeft elk Belgisch bedrijf rookmelders en een verzekering tegen brand, maar amper 60% een beveiligingsstrategie tegen cybercriminaliteit. Cybermisdaad is het grootste en meest onderschatte bedrijfsrisico in België.

Ook Europa WSE (het vroegere ESF)  ziet de noodzaak om de sensibilisering over en beveiliging tegen cybercriminaliteit drastisch op te krikken. Samen met Vlaio geloofden zij in het voorstel van de Syntra AB-specialist Stefan Van de Velde om een aantal nieuwe hands-on basistrainingen te ontwikkelen rond cybersecurity en gaven hem daarvoor een subsidie.

De trainingen, onder andere gericht op de KMO en de vrije beroepen, staan vandaag online  https://www.syntra-ab.be/opleidingen?q=cyber

De risico’s zitten vaak in een klein hoekje. Vele ondernemingen werken vandaag hybride, doen aan online vergaderen, delen documenten in de cloud enz. Zeker ten tijde van Covid zijn er heel wat systemen opgezet, vaak snel-snel en met onvoldoende oog voor de veiligheid ervan.

Heel wat KMO’s, vrije beroepers en hun medewerkers werden ondertussen slachtoffer van hacking, phishing, diefstal van bedrijfs- of cliëntengegevens…met ander woorden van cyber-attacks.

Gelukkig hoeven ook de oplossingen niet duur of ingewikkeld te zijn. Een goede, gestructureerde awareness van de mogelijke risico’s binnen de organisatie is het allerbelangrijkste, precies waar de opleidingen in voorzien. De opleidingen en trainingen over Cybersecurity bij Syntra AB zijn hands-on en praktijkgericht en bereiden een onderneming er op voor wat te doen, zowel preventief als curatief.

Om bedrijven actief aan te moedigen te investeren in cyberveiligheid, voorziet de Vlaams minister van Economie sinds september 2021 in een korting tot 45% via de KMO-portefeuille, voor wie investeert in een opleiding rond cybersecurity.

Dagelijks wordt er minstens één bedrijf in ons land het slachtoffer van een cyberaanval, aldus het Centrum voor Cybersecurity België (CCB). In vijf jaar tijd is het aantal aanvallen verdrievoudigd.

Deel dit artikel