Door de coronamaatregelen die gelden tot 1 maart, kan de dorpskermis in Achterbos van 13 tot 16 februari niet doorgaan. Dit werd door het gemeentebestuur meegedeeld aan het foorcomité.

Met de maatregelen die momenteel gelden, is een kermis organiseren niet aan de orde. Er zijn geen evenementen, feesten, sporthappenings en recreatieve organisaties toegelaten, waaronder ook kermissen.

Tweede keer op rij getroffen

De kermis in Achterbos was vorig jaar in Mol de laatste kermis voor de uitbraak van het coronavirus. Hoewel deze kermis wel kon doorgaan, werd deze getroffen door storm Ciara.

Op zondag werd de kermis daardoor uit voorzorg geannuleerd, op woensdag was er uitzonderlijk een extra kermisdag. Dat de kermis vorig jaar al in mineur moest doorgaan, maakt deze annulering extra jammer.

De kermis in Achterbos behoort tot de grotere kermissen die een heel dorp samenbrengen voor enkele dagen feest.

Uitzonderlijke kermistraditie

Tijdens een online overleg met het foorcomité op 27 januari kregen de foorreizigers een uitgebreide toelichting over deze noodzakelijke beslissing. Als gemeente met twaalf gehuchten – elk met één of zelfs meerdere kermissen – heeft Mol een uitzonderlijke kermistraditie.