Zaterdag hielden agenten van de zone Geel-Laakdal-Meerhout een controle op drugsbezit bij leerlingen van het zesde jaar secundair onderwijs van GO! Geel. De actie kwam tot stand door een zeer goede samenwerking tussen de school en de politie.

In totaal werden 95 leerlingen gecontroleerd. Er werden geen drugs of verdovende middelen gevonden. Deze controle werd niet uitgevoerd omwille van een directe aanleiding, maar maakt deel uit van het drugsbeleidsplan van de school.

GO! Geel

In het totaal werden 95 leerlingen gecontroleerd, allen zesdejaars die afgelopen weekend op Italiëreis zouden vertrekken. Bij aanvang van de busreis werden drugshonden ingezet om de koffers, handbagage en kledij van de leerlingen te controleren.

Er werd bij niemand positief gereageerd op het bezit van drugs. De reis kon probleemloos verder gezet worden.

Drugsbeleidsplan

De secundaire scholen hebben - samen met de politie en de drugspreventiemedewerker van de stad Geel - een drugsbeleidsplan opgesteld. Dit plan omvat zowel een preventief als een repressief luik, waarin staat dat drugscontroles op de scholen kunnen plaatsvinden. De actie van zaterdag kaderde in dit plan en is niet gegroeid vanuit concrete problemen.

Ondersteuning actie

De actie verliep zeer vlot en duurde van 18 tot 19 uur. De zone zette 11 medewerkers in en kreeg bijstand van 2 agenten met drugshond van de Federale Politie. (pol)