U bent hier

Geen drugs gevonden bij controle zesdejaars GO! Geel

Geel | Kempen regio | Laakdal regio
13.05.2019 - 14.33u
Door: Herman Gezelle

Zaterdag hielden agenten van de zone Geel-Laakdal-Meerhout een controle op drugsbezit bij leerlingen van het zesde jaar secundair onderwijs van GO! Geel. De actie kwam tot stand door een zeer goede samenwerking tussen de school en de politie.

In totaal werden 95 leerlingen gecontroleerd. Er werden geen drugs of verdovende middelen gevonden. Deze controle werd niet uitgevoerd omwille van een directe aanleiding, maar maakt deel uit van het drugsbeleidsplan van de school.

GO! Geel

In het totaal werden 95 leerlingen gecontroleerd, allen zesdejaars die afgelopen weekend op Italiëreis zouden vertrekken. Bij aanvang van de busreis werden drugshonden ingezet om de koffers, handbagage en kledij van de leerlingen te controleren.

Er werd bij niemand positief gereageerd op het bezit van drugs. De reis kon probleemloos verder gezet worden.

Drugsbeleidsplan

De secundaire scholen hebben - samen met de politie en de drugspreventiemedewerker van de stad Geel - een drugsbeleidsplan opgesteld. Dit plan omvat zowel een preventief als een repressief luik, waarin staat dat drugscontroles op de scholen kunnen plaatsvinden. De actie van zaterdag kaderde in dit plan en is niet gegroeid vanuit concrete problemen.

Ondersteuning actie

De actie verliep zeer vlot en duurde van 18 tot 19 uur. De zone zette 11 medewerkers in en kreeg bijstand van 2 agenten met drugshond van de Federale Politie. (pol)

imageMeer nieuws

Schrijf je in voor de cursus meester-molenaar

Mol 21.05.2019 - 11.28u reading time5min

Levende Molens vzw en erfgoeddienst k.ERF zoeken nieuwe meester-molenaars die het eeuwenoude molenambacht onder de knie willen krijgen. Dit najaar start in Mol een 10-delige cursus. Twijfel je nog? Enkele molenaars vertellen op donderdag 23 mei in B&B 's Heerenhoef aan de Retiese watermolen vol vuur waarom zij voor het vak kozen.

Gemeentebestuur schenkt 3.250 euro noodhulp aan zwaar getroffen Mozambique

Mol 21.05.2019 - 11.23u reading time3min

De gemeenteraad besliste op 20 mei om 3.250 euro uit het noodhulpfonds over te maken aan Mozambique. Begin dit jaar werd dit land zwaar getroffen door de cycloon Idai. Heel wat mensen verloren alles. De beslissing kwam er na aanvraag van het Consortium 12-12 voor het toekennen van noodhulp en na positief advies van de derdewereldraad. Wil je de slachtoffers ook steunen? Doe dan een gift via www.1212.be.

Formule 1-legende Niki Lauda is overleden

Internationaal 21.05.2019 - 06.21u

Internationale erkenning voor Arboretum Kalmthout

Internationale erkenning voor Arboretum Kalmthout
Nationaal | Provincie Antwerpen 21.05.2019 - 06.15u

€5.000 voor REVAlution Center To Walk Again

Herentals 21.05.2019 - 06.09u

Belcampi lanceert de eerste pasta van Belgische bodem

Belcampi lanceert de eerste pasta van Belgische bodem
Geel | Herentals | Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen 20.05.2019 - 23.16u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto