Wigan heeft de eerste grote clubprijs in zijn geschiedenis veroverd. Het won de FA Cup na een 0-1-zege in de finale tegen het Manchester City van Vincent Kompany. Na de late uitsluiting van City-verdediger Pablo Zabaleta kopte invaller Ben Watson de enige goal binnen in de extra tijd.

Voor 85.000 fans hield Wigan, dat in de competitie nog tegen de degradatie strijdt, op Wembley vlot stand tegen de nummer twee in de stand. McManaman krulde een goede kans over. Voor een verkrampt City knalde Tevez op de Wigan-doelman.

City-aanvoerder Kompany moest na de rust met een goed blok op uitblinker McManaman uitpakken om de openingstreffer te voorkomen.

In de slotfase viel City met zijn tienen, na een tweede gele kaart voor Zabaleta. De Argentijn moest naar de kant na een te late tackle op de doorgebroken McManaman.

Verlengingen loerden om de hoek, maar bij een hoekschop in de extra tijd klom invaller Watson aan de eerste paal hoog en kopte hard voorbij Joe Hart.

Met een sip gezicht ging Kompany zijn medaille in ontvangst nemen. De verdediger toonde zich wel groot in de nederlaag: hij feliciteerde de Wigan-voorzitter met een schouderklopje. City sluit zijn seizoen af zonder prijs. Vorig jaar werd het nog kampioen en het jaar daarvoor veroverde het de beker.