Het concert van King Jammy’s op Reggae Geel in de 18” Corner is afgelast. Lloyd James (King Jammy’s) is bij aankomst in Frankrijk onwel geworden en opgenomen in een ziekenhuis in Marseille.



Reggae Geel heeft adequate vervanging gevonden in Dubkasm featuring Solo Banton. Dubkasm (foto) is dé dubcrew van dit moment. Ze komen uit Bristol, dat blijkbaar vruchtbare grond bezit voor dubby muziek. DJ Stryda (selector en producer) en Digistep (muzikant en producer) injecteren het genre met een frisse wind. Digistep leefde vijf jaar in Brazilië.

Stryda is ook bekend van zijn radioprogramma Sufferah’s Choice. Dubkasm heeft ook een live-dimensie, want terwijl DJ Stryda draait, blaast Digistep met sax of melodica extra leven in dub. Solo Banton is de “mics-man” die alles met zijn raps lardeert.

Goed nieuws van het Cham-front. Hij brengt Mrs O. mee. De combinatie van Cham, Mrs. O. en de hereniging met producer Dave Kelly leverde al zeer vette dancehall op. Songs zoals Tun Up en Whine katapulteren ons meteen terug naar de dagen dat danchehall nog spannend was. Cham is te zien op vrijdag 3 augustus in de Bounce Dancehall.

Zoals eerder gezegd, is de show van Shabba Ranks (die bij zijn aankomst in Jamaica, na 20 jaar afwezigheid, als een volksheld werd verwelkomd) een exclusieve show voor Europa, deze zomer. Shabba Ranks maakt eveneens op vrijdag 3 augustus de Bounce Dancehall onveilig!

“Catch a vibe @ Reggae Geel” op vrijdag 3 en zaterdag 4 augustus.
Vrijdag vanaf 18u00, zaterdag vanaf 12u30, op de terreinen aan de Zandstraat in Geel.