Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Geen lege brooddozen meer met de broodautomaat aan Huis van het Kind

Aan Huis van het Kind in de Kloosterstraat Herenthout prijkt sinds kort een gloednieuwe broodautomaat. Met budget van de werkgroep Kruimel Krachtig kunnen kwetsbare gezinnen met kinderen hier voortaan gratis een brood komen halen.

De werkgroep Kruimel Krachtig ontstond vorig jaar na de benefietconcerten van Belle Perez. Sindsdien organiseert de werkgroep met de opbrengst van de concerten activiteiten en acties met als doel kinderarmoede in Herenthout tegen te gaan. Het laatste wapenfeit is de plaatsing van een broodautomaat aan de ingang van Huis van het Kind.

Aan de automaat kan je cash of met de kaart betalen. Kwetsbare gezinnen met kinderen kunnen er met een speciale jeton gratis een brood komen halen. Wanneer een gezin denkt in aanmerking te komen, kunnen ze een jeton afhalen in Huis van het Kind of aan het onthaal van het OCMW.

De ambitie is om te zorgen dat in Herenthout elk gezin steeds een brood voor morgenvroeg heeft en dat geen enkel kind nog met een lege brooddoos naar school moet.

Ondertussen werd aangekondigd dat Belle Perez dit jaar opnieuw een kerstconcert zal geven en dit op zaterdag 2 december. De ticketverkoop hiervoor gaat van start op zondag 1 oktober. Wees er snel bij want vorig jaar waren de tickets in een mum van tijd uitverkocht.

Kloosterstraat , Herenthout, België

Deel dit artikel