U bent hier

Geen lichtstoeten van Rozenberg en Ginderbuiten in september 2021: wel in 2022

Kempen regio | Mol
08.04.2021 - 11.06u
Door: Herman Gezelle

De lichtstoeten van Rozenberg en Ginderbuiten beslisten in onderling overleg om ook dit jaar geen editie te organiseren.

Door de actuele coronamaatregelen kunnen de wagenbouwers de komende weken onmogelijk wettelijk aan de slag in de barakken. Op tijd kunnen starten met de werkzaamheden is voor de wagenbouwers noodzakelijk om hun wagen in september helemaal klaar te hebben.

Daarnaast bestaat er op dit moment - ondanks de vaccinatiestrategie - nog geen duidelijkheid over het al dan niet mogen doorgaan van grote evenementen in september.

De veiligheid en gezondheid van de wagenbouwers en de vele duizenden bezoekers hebben de hoogste prioriteit voor beide lichtstoeten. Deze beslissing biedt bovendien de beste bescherming voor de toekomst.

In 2022 zullen beide lichtstoeten er opnieuw staan.

Na overleg met het gemeentebestuur kwamen beide lichtstoeten ook dit jaar unaniem en solidair tot het besluit om dit jaar geen lichtstoet te laten doorgaan. De wagenbouwers werden inmiddels door hun eigen bestuur op de hoogte gebracht.

Verdere toekomst

Door het vermijden van grote organisatie- en promotiekosten blijven beide lichtstoeten – erkend als Vlaams immatrieel erfgoed - financieel gezond.

Beide lichtstoeten kondigen dan ook met absolute zekerheid aan dat ze in 2022 opnieuw bewijzen dat Mol met twee unieke lichtstoeten 'dé wereldhoofdstad is van de lichtstoeten'.

Deze beslissing is uiterst bijzonder. Met uitzondering van beide wereldoorlogen en 2020 zijn onze inwoners vertrouwd met een jaarlijkse traditie die zelfs teruggaat tot in 1885.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto