U bent hier

Geen netvergoeding voor wie nulverbruik heeft door zonnepanelen

Nationaal
27.11.2013 - 11.16u
Door: Hans Van Donderen

Gezinnen die door hun zonnepanelen een nulverbruik hebben, hoeven daar géén netvergoeding voor te betalen. Dat heeft het hof van beroep in Brussel beslist. De federale energieregulator CREG wilde mensen met zonnepanelen sinds begin dit jaar een forfaitaire vergoeding laten betalen, omdat ze wel het elektriciteitsnetwerk gebruiken, om stroom af te nemen of om er stroom op te zetten.

De vergoeding zou tussen de 200 en 250 euro bedragen. De vereniging van installateurs van zonnepanelen had daar een proces tegen aangespannen en heeft nu gelijk gekregen.

De grootste elektriciteitsleveranciers rekenden de netvergoeding sowieso nog niet door aan hun klanten omdat ze de uitspraak wilden afwachten. De kleinere zoals Ecopower wel.  Die betalen de gestorte bedragen meteen terug.   Bron : Belga

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto