De acteurs van de succesvolle Eén-serie "F.C. De Kampioenen" hebben besloten om op dit moment geen nieuwe afleveringen te maken. In het najaar van 2019 kwam er het nieuws dat er acht nieuwe afleveringen zouden komen, maar enkele maanden later overleed acteur Johny Voners, alias Xavier Waterslaeghers.

In de aanloop naar de kerstspecial eind vorig jaar zei An Swartenbroekx (Bieke Crucke in de serie) al dat eventuele nieuwe afleveringen maken voor haar niet evident zou zijn, na de dood van Voners. 

De acteurs zijn intussen samengekomen en er is dus beslist om op dit moment geen nieuwe afleveringen meer te maken. Ze zijn ook allen bezig met andere projecten. 

De kerstspecial van "F.C. De Kampioenen" brak eind vorig jaar een kijkcijferrecord, en blijft dus voorlopig het laatste wapenfeit van de populairste amateurvoetbalclub van het land. 

Uiteraard blijven de Kampioenen bestaan bij Eén: alle fans zullen nog steeds van de uitzendingen kunnen genieten, van de strips en evenementen. Later dit jaar is ook de documentaire rond 30 jaar Kampioenen op Eén te zien. (VRT NWS)