In heel wat Herentalse scholen werd woensdagavond het voorbije schooljaar uitgewuifd. De klas van Liese Bergen van de Middenschool De Vesten wuifde het schooljaar uit met een heuse Muppetshow.

De tweedejaars sluiten hun schooljaar op Middenschool De Vesten traditiegetrouw af met een proclamatie. Normaliter speecht de directeur, delen de klastitularissen rapporten uit en is er een receptie.

De 17 leerlingen van moderne wetenschappen cognosco, willen het einde van dit schooljaar, samen met alle belangstellenden vieren. En dat deden ze op hun manier. Met de steun van Canon Cultuurcel zwaaiden ze hun collega’s uit en namen ze afscheid van de middenschool. 

De leerkrachten, de directeur, de mensen van het secretariaat, …  u kent ze allemaal. Maar wat zeggen ze op een klassenraad? Roddelen ze soms over hun leerlingen? Wat doen ze in hun vrije tijd? De leerlingen onderzochten deze spannende vragen en presenteerden de  resultaten  in “The Muppetshow”.

"Samen met onze leerkracht Nederlands en project, Liese Bergen, werkten we hard aan deze voorstelling. We maakten poppen met Tina Heylen, die ondermeer voor theater FroeFroe, Compagnie Frida en Het Firmament werkt. Onze leraar techniek en fysica, Bert Veris, die ook technicus van Scala is, dompelde ons onder in de boeiende wereld van licht en geluid. Ook Lea Witvrouwen, beter bekend als Lea Schepers, trad in onze show op."

Werkten mee aan de Muppetshow:  Michelle, Flor, Ben, Yasmien, Freya, Monica, Jef, Dries, Steven, Stien, Chelsea, Livy, Axel, Evy, Miek, Nina en Eva.