De vakbonden kondigen bij koekjes- en chocoladefabrikant Mondelèz Herentals een staking aan. Het personeel is sinds oktober 2019 bezorgd over de geplande herstructureringen.

1/5 van het personeelbestand (200 van de 1.000 medewerkers) moet vertrekken.  Tegen midden 2021 gaat de laatste lijn voor Cha-Cha, TUC en Cent Wafers weg, richting Tsjechië.

'Zo gaan er minder mensen de productielijnen bedienen, en ook is er een tekort aan onderbouwde opleiding', klinkt het bij de vakbonden.

Donderdagavond ging de late én nachtploeg niet meer aan het werk.  Dinsdag is er nog overleg tussen directie en vakbonden.

Mondelēz International

In België produceert Mondelēz in Herentals (LU en Milka), in Halle (Côte d'Or) en Namen (productie van smeltkaas).

De koekjesfabriek van LU in Herentals is tevens de grootste koekjesfabriek in Europa met een productie van 85.000 ton per jaar.

< Update dinsdag 22/9 - 18u :

Bonden en directie bij chocolade- en koekjesfabrikant Mondelèz in Herentals zaten dinsdag heel de dag rond de tafel om te praten over de implementatie van een nieuwe takenverdeling waarmee de multinational efficiënter wil gaan werken.

'Er is afgesproken dat we volgende week verder praten', klinkt het bij de vakbonden. 'De kans dat het de volgende dagen tot syndicale acties komt is klein.'

(Mon-Foto & vid HD Nnieuws Guy Verellen).