Schoenen en Lederwaren Torfs vroeg een socio-economische vergunning aan voor een nieuwe vestiging in Herentals. De stad heeft deze vergunning niet goedgekeurd omdat de 'voorgestelde locatie aan de Poederleeseweg (de huidige AVEVE-winkel) zich niet in het kernwinkelgebied bevindt'.  Jan Michielsen schepen voor lokale economie (CD&V) : 'Dit kerngebied bestaat uit de Grote Markt, het Hofkwartier, de Zandstraat (tot aan de Zandpoort) en de Bovenrij (tot aan de Bovenpoort).

Hier bevinden zich meer dan 190 handelspanden. De stad zet zich volop in om de detailhandel in dit kernwinkelgebied te versterken.  Trouwens we volgen ook het advies van minister P. Muyters (N-VA).

De locatie op de Poederleeseweg (AVEVE) heeft ook niet voldoende parkeerplaatsen.  Bij gebruik van de parking van de nieuwe AVEVE-winkel aan de overkant, creëer je gevaarlijke situaties voor klanten die de drukke Poederleeseweg moeten oversteken. 

Het stadsbestuur is enthousiast dat Schoenen en Lederwaren Torfs interesse toont om een nieuwe vestiging te openen in Herentals. Het sterkt ons in onze overtuiging dat Herentals een goede commerciële aantrekkingskracht heeft en een belangrijke rol vervult naar een ruimer publiek.

De stad is er van overtuigd dat Schoenen en Lederwaren Torfs thuishoort in de stad Herentals en hoopt om de winkel binnenkort elders in ons winkelcentrum te mogen verwelkomen.  We gaan samen op zoek naar een geschikt pand.  Misschien wel de huidige Torfs-zaak in de Zandstraat die in december gaat sluiten,' besluit Jan Michielsen.